ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 02:13
MENU CLOSE

Ο Λίντερ «βάζει πάγο» στα σχέδια Μακρόν: Δεν μπορούμε να δεσμευτούμε για μεταρρυθμίσεις πριν το σχηματισμό κυβέρνησης

17.10.2017 16:19

 

«Αναμένω ότι η καγκελάριος Μέρκελ και ο επικεφαλής της καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ (Χριστιανοδημοκράτες και οι δύο) θα καταστήσουν σαφές (στις Βρυξέλλες) πως η παρούσα κυβέρνηση εκτελεί υπηρεσιακά καθήκοντα και η Γερμανία αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις», είπε ο Λίντνερ σε συνέντευξή του στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung» βάζοντας στοπ -προς το παρών, τουλάχιστον- στη συζήτηση που διεξάγεται σε Παρίσι και Βρυξέλλες.
 
«Αποκλείεται εντελώς να κάνει (σχετικές) συζητήσεις ο κ. Αλτμάιερ σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Δεν επιτρέπεται να δεσμευτεί χωρίς (να διαθέτει) τη νέα πολιτική νομιμοποίηση», πρόσθεσε ο Λίντνερ.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτερ Αλτμάιερ θα είναι προσωρινά υπουργός Οικονομικών μετά τη μετακίνηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην προεδρία της Ομοσπονδιακής Βουλής, ενώ την Πέμπτη ξεκινά η διήμερη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες στην οποία θα συζητηθούν μεταξύ άλλων η ανανέωση της Ε.Ε., οι σχέσεις με την Τουρκία και η κρίση με τη Βόρεια Κορέα.
 
Το πότε θα σχηματισθεί κυβέρνηση στη Γερμανία είναι ακόμα εντελώς ανοικτό, η δε Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε χτες ότι αυτό δεν αναμένεται πριν παρέλθουν αρκετές εβδομάδες.
 
(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48
Exit mobile version