ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:28
MENU CLOSE

Φ. Γεννηματά: «Δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ»

01.11.2017 19:16

 

Στη διάρκεια της ομιλίας της η κ. Γεννηματά άσκησε έντονη κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων «ότι ο μόνος που δεν βλέπει γύρω του ανεργία, κομμένες συντάξεις, πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας κλπ, είναι ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας».

Αναφερόμενη επίσης στο κοινωνικό μέρισμα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση τόνισε ότι αποτελεί λάφυρο της υπερφορολόγησης που έχει κάνει η ίδια η κυβέρνηση.

Επεσήμανε επίσης ότι θα πρέπει να γίνει μείωση των φόρων στην παραγωγή και ότι δεν θα πρέπει να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά, αναφέροντας μάλιστα ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που θέσπισε το ειδικό καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ και κατάφερε να το διατηρήσει παρά τις πιέσεις που δέχτηκε, ενώ αντίθετα η σημερινή κυβέρνηση το έχει καταργήσει.

«Εμείς επιδιώκουμε ανάπτυξη για όλους», επισήμανε η κ. Γεννηματά, κάνοντας σαφές ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές στις θέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.

«Ήρθε η ώρα να ξανασυναντηθούμε με αυτούς που απομακρύνθηκαν από εμάς, αλλά δεν θέλουμε αυτούς που έπιασαν στασίδι εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε επίσης, επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαίο να αναγεννηθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η οποία έχει τα στελέχη, την εμπειρία και την ικανότητα για να υπάρξουν τα καλύτερα αποτελέσματα για τη χώρα.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι η ενότητα του χώρου κι αυτή την εγγυώμαι», τόνισε η κ. Γεννηματά, ενώ για την επόμενη ημέρα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επεσήμανε ότι δεν θα επιτρέψει να υπάρχουν ούτε βαρώνοι, ούτε τιμάρια, ούτε μηχανισμοί.

Την κ. Γεννηματά προλόγισαν ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός ενώ νωρίτερα είχε συνάντηση και με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:28
Exit mobile version