ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 04:27
MENU CLOSE

Άλλοι 3.000 Αμερικανοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν

17.11.2017 06:24

 

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας είχε αναθεωρήσει τον αριθμό των αμερικανών στρατιωτικών που βρίσκονται στην αφγανική επικράτεια στις 11.000 πριν ο Λευκός Οίκος εγκρίνει την αποστολή των ενισχύσεων που ζητούσε ο Αμερικανός στρατηγός Τζον Νίκολσον, ο επικεφαλής της αποστολής του NATO στο Αφγανιστάν.

«Μόλις ολοκληρώσαμε την αποστολή των ενισχύσεων στο Αφγανιστάν», δήλωσε στέλεχος του αμερικανικού γενικού επιτελείου, ο στρατηγός Κένεθ Μακένζι, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Ο νέος αριθμός» των στελεχών των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν «είναι πλέον περίπου 14.000», πρόσθεσε ο ίδιος.

Επίσημα, οι ενισχύσεις αυτές έχουν αποστολή να εκπαιδεύσουν και να βοηθήσουν τον αφγανικό στρατό, ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τους Ταλιμπάν.

Ο στρατηγός Νίκολσον είχε γνωστοποιήσει ότι χρειάζονταν 16.000 άνδρες συνολικά στο Αφγανιστάν και άλλες χώρες-μέλη του NATO έχουν δεσμευτεί να στείλουν κι αυτές ενισχύσεις στις δυνάμεις τους στην ασιατική χώρα.

Πέραν της αποστολής ενισχύσεων στο πεδίο, η νέα στρατηγική του Ντόναλντ Τραμπ προβλέπει επίσης μια αμερικανική στρατιωτική παρουσία χωρίς κανενός είδους περιορισμό στη χώρα αυτή, σε αντίθεση με την πολιτική του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος είχε διατάξει μια προοδευτική αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων βάσει χρονοδιαγράμματος.

Πριν από επτά χρόνια, στο αποκορύφωμα του πολέμου, η δύναμη των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν αριθμούσε 100.000 στρατιώτες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32
Exit mobile version