ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:23
MENU CLOSE

Θεοδωράκης: Νομοσχέδιο «Φρανκεστάιν» και μνημείο συγκεντρωτισμού

15.01.2018 17:56

 

«Υποτίθεται ότι το νομοσχέδιο θα είχε τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης. Το σχήμα που θα έχουν οι σφραγίδες των Ιατρικών Συλλόγων είναι και αυτό προαπαιτούμενο; Εκεί φτάσαμε; Το πολυνομοσχέδιο είναι μνημείο συγκεντρωτισμού. Βάλατε μέσα ότι θυμηθήκατε και ότι εκκρεμεί γιατί οι κυβερνητικοί βουλευτές ψηφίζουν ευκολότερα ότι τους σερβιριστεί ως μνημονιακή υποχρέωση» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Στην έναρξη της ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στο ζήτημα του Μακεδονικού λέγοντας πως «υπάρχει η αίσθηση ότι στο παρασκήνιο αυτές τις μέρες κάποιοι δουλεύουν για άλλη μια εθνική ήττα. Τι άλλες στολές θα φορέσετε κ.Καμμένε; Τις στολές του στρατού τις εξαντλήσετε. Τώρα περάσατε στα βεστιάρια των τσίρκων. Οι σκιτσογράφοι – γιατί αυτοί κυρίως ασχολούνται μαζί σας – έχουν καταγράψει 5 διαφορετικές θέσεις για το Μακεδονικό. Αλλα το πρωί άλλα το βράδυ. Άλλες τις μονές μέρες άλλες τις ζυγές». Και συνέχισε ο επικεφαλής του Ποταμιού σημειώνοντας πως «το πρόβλημα είναι μεγάλο και είναι του κ.Τσίπρα. Πρέπει να λύσουμε το Μακεδονικό; Ναι! Πρέπει να συναινέσουμε σε σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία; Ναι!

Και το θέμα του ονόματος -επιτρέψτε μου- δεν είναι θέμα της Ιεραρχίας. Αφορά την κυβέρνηση και τη Βουλή. Αλλά όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν αν διαφωνούν οι υπουργοί Αμύνης και Εξωτερικών! Ο υφυπουργός Γεωργίας μπορεί να διαφωνεί. Ο υπουργός Αμύνης όμως όχι. Σκέφτεστε να αποφασίσει η Βουλή για μία σύνθετη ονομασία και ο υπουργός Αμύνης να πάει στο ΝΑΤΟ και να λέει “εγώ διαφωνώ’. Ας μην ζήσουμε και αυτόν τον εξευτελισμό». 

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:18
Exit mobile version