ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:32
MENU CLOSE

Ξιφίας ή συναγρίδα φέτα στο φούρνο

19.01.2018 08:41

 

Χρόνος: 60 λεπτά

Κόστος: Φθηνό

Τύπος: Καθημερινό

Υλικά

  • 1 κιλό ψάρι φιλέτο
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε φέτες
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • χυμό ενός λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με τον μαϊντανό και με αυτά πασπαλίζουμε το ψάρι αφού προηγουμένως το έχουμε τοποθετήσει σε ταψί.

Πάνω από κάθε φιλέτο τοποθετούμε μια λεπτή φέτα ντομάτας. Τις υπόλοιπες τις ψιλοκόβουμε και τις σκορπίζουμε γύρω από το ψάρι.

Προσθέτουμε τη ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι και ψήνουμε το ψάρι για περίπου μία ώρα στους 180 βαθμούς.

Πηγή: tasty-day

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:31
Exit mobile version