ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 15:29
MENU CLOSE

Άντι Γουόρχολ: Έκθεση προς τιμήν του στην καρδιά του Βατικανού

01.02.2018 08:11

 

Στην έκθεση θα περιληφθούν έργα ζωγραφικής από τη σειρά έργων «Μυστικός Δείπνος» που έκανε ο Γουόρχολ το 1986, εμπνεόμενος από τη νωπογραφία του ντα Βίντσι στο Μιλάνο. Επίσης, άλλα έργα του, καθώς και ταινίες και αρχειακό υλικό. Στη Ρώμη, η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Braccio di Carlo Magno, έναν εκθεσιακό χώρο 1.000 τετραγωνικών μέτρων, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, τον οποίο σχεδίασε ο Μπερνίνι.

 «Έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον να εξερευνήσουμε την πνευματική πλευρά του καλλιτέχνη» λέει η Barbara Jatta, διευθύντρια των Μουσείων του Βατικανού. «Για εμάς, είναι πολύ-πολύ σημαντικό να έχουμε έναν διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη. Ζούμε σε έναν κόσμο εικόνων, και η Εκκλησία πρέπει να συμμετέχει σε αυτήν τη συζήτηση» προσθέτει.

Γιος Σλοβάκων μεταναστών, μελών της Σλοβακικής Βυζαντινής Καθολικής Εκκλησίας (Ουνία), ο Άντι Γουόρχολ σε όλη τη ζωή του ήταν ευσεβής. Πήγαινε στη λειτουργία στον ναό St. Vincent Ferrer στη Νέα Υόρκη, και πολλά βράδια εργαζόταν σε ένα κατάλυμα αστέγων που λειτουργούσε η Church of the Heavenly Rest.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 15:29
Exit mobile version