ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:16
MENU CLOSE

Μοσκοβισί και Κοστέλο στην Αθήνα

05.02.2018 10:57

 

Η επίσκεψη του Μοσκοβισί θα πραγματοποιηθεί από τις  7 έως τις 9 Φεβρουαρίου, ενώ στις 8 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει και το EuroWorking Group, με κύριο θέμα το χρέος.

Κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα σημαντική την επίσκεψη Μοσκοβισί καθώς θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την εκταμίευση της δόσης των 6,7 δισ. ευρώ που συνοδεύει την τρίτη αξιολόγηση, την έναρξη της συζήτησης για το χρέος και την έξοδο από το τρίτο μνημόνιο.

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει το EuroWorking Group με κύριο θέμα τα προαπαιτούμενα, αλλά και τον μηχανισμό που θα συνδέει την ελάφρυνσή του με τον ρυθμό ανάπτυξης.

Για το χρέος, στο Eurogroup της 12ης Μαρτίου αναμένεται να παρουσιαστεί η πρώτη δέσμη ιδεών για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους. 

Οι συζητήσεις για το πλαίσιο που θα διαμορφωθεί μετά το μνημόνιο επικεντρώνονται στις δεσμεύσεις που θα αναλάβει η Ελλάδα. Σε αυτές συγκαταλέγεται η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, όπως παρεμβάσεις στον δημόσιο τομέα, συγκεκριμένες δεσμεύσεις στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων  και η αυστηρή τήρηση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022 και 2% έως το 2060.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τον Απρίλιο το δικό της πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση φιλοδοξεί να εντάξει, αναπτυξιακά μέτρα (όπως η διασύνδεση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ με έργα εθνικής εμβέλειας) και μέτρα κοινωνικής πολιτικής. 

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:16
Exit mobile version