ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:06
MENU CLOSE

Κυριακή των Βαίων: Γιατί σπάμε τη νηστεία και τρώμε ψάρι – Μαγειρεύουμε μπακαλιάρο με μπαρμπουνοφάσουλα

01.04.2018 07:48

 Σε κάθε χώρα η κουζίνα και οι θρησκευτικές παραδόσεις είναι έντονα συνυφασμένες.  Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την πατρίδα μας, στην οποία το θρησκευτικό στοιχείο έχει έντονη παρουσία σε διάφορες πτυχές της καθημερινότητας. Βλέπουμε επί παραδείγματι ότι, ορισμένοι περιορισμοί στην κατανάλωση τροφών που επιβάλλονται παραδοσιακά κάποιες ημέρες του χρόνου, συνδυάζονται αρμονικά με το δαιμόνιο της Ελληνίδας νοικοκυράς και οδηγούν σε γευστικούς πειρασμούς απολαύσεων.

Μπακαλιάρος με μπαρμπουνοφάσουλα

Δυσκολία: Εύκολο

Χρόνος: 30′

Κόστος: Φθηνό

Τύπος: Καθημερινό

Υλικά

  • Μπακαλιάρος παστός 1 φύλλο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού φασόλια
  • 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μέτρια κομμάτια και τον βάζουμε στο νερό για να ξαλμυρίσει για περίπου 10 ώρες. Στο διάστημα αυτό αλλάζουμε το νερό 3-4 φορές. Στο ίδιο διάστημα, βάζουμε και τα μπαρμπουνοφάσουλα στο νερό για 8 ώρες να φουσκώσουν.
  • Την επομένη, βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον μπακαλιάρο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Προσθέτουμε ελάχιστο νερό και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για 5-10 λεπτά. Βγάζουμε προσεκτικά τον μπακαλιάρο από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα φασόλια μαζί και τις ντομάτες και δύο φλιτζάνια νερό.
  • Τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για 50 περίπου λεπτά.
  • Τέλος ξαναρίχνουμε μέσα το μπακαλιάρο ελάχιστο λίγο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά . Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγές:    tastyday.gr

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:04
Exit mobile version