ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:07
MENU CLOSE

Ραγδαίες εξελίξεις στο διπλό φονικό της Κύπρου: «Έχουμε απαντήσεις για όλα» - Το «κλειδί» της πιτζάμας

25.04.2018 13:09
 
«Δεν είμαι εξ εκείνων που πιστεύουν στο τέλειο έγκλημα, γι΄ αυτό αισιοδοξώ ότι στο τέλος της ημέρας η υπόθεση αυτή θα εξιχνιαστεί. Πρέπει να εξιχνιαστεί», δήλωσε ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στην έντονη φημολογία γύρω από το στυγερό έγκλημα στο Στρόβολο και παράλληλα να καλέσει τον κόσμο να δείξει εμπιστοσύνη στις αρχές σχετικά με την εξιχνίαση της υπόθεσης.
 
Σε δηλώσεις του, ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας είπε ότι η Αστυνομία έχει απαντήσεις για όλα γύρω από την υπόθεση του διπλού φονικού στο Στρόβολο, υπογραμμίζοντας ότι η ανακριτική ομάδα έχει ενισχυθεί και η Αστυνομία εργάζεται μεθοδικά, με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό για να εξιχνιάσει αυτή την πολύ σοβαρή υπόθεση.
 
Τόνισε μεταξύ άλλων, ότι ο ίδιος προσωπικά έχει εμπιστοσύνη στους ανακριτές ενώ παράλληλα δήλωσε ότι από πλευράς Αστυνομίας έχει επιστρατευθεί το καλύτερο υλικό για να προχωρήσει με τις έρευνες γύρω από το διπλό φονικό. Ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας σημείωσε ότι η Αστυνομία «ξέρει πολύ καλά τι κάνει» ενώ κάλεσε το κοινό να δείξει εμπιστοσύνη για τις κινήσεις της. Επεσήμανε ότι οι πρώτες ώρες ενός τόσο σοβαρού εγκλήματος αλλά όπως είπε, είναι αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους και η υπόθεση θα εξιχνιαστεί.
 
Κληθείς να σχολιάσει την έντονη φημολογία γύρω από το διπλό φονικό υπογράμμισε ότι «εμείς δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη φημολογία, το δεύτερο είναι ότι δεν θα έλεγα ότι ακούμε συνεχώς επικρίσεις. Ακούμε και θετικά και αρνητικά, απαντούμε στην κριτική και απορρίπτουμε την οποιαδήποτε κριτική, γιατί, επαναλαμβάνω, η αστυνομία γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει. Εμπιστευτείτε μας, σας λέω ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο και κάποια μεμονωμένα περιστατικά και μεμονωμένες επικρίσεις τις αντικρούουμε, αλλά -αντιλαμβάνεστε- δεν μπορούμε να βγούμε ανοιχτά και να απαντήσουμε, γιατί έχουμε απαντήσεις σε όλα».
 
Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης σε δηλώσεις του σχετικά με το διπλό έγκλημα του Στροβόλου, τόνισε ότι «όσο το δυνατό λιγότερο μιλούμε επί του διπλού φονικού τόσο το καλύτερο».
 
Εν τω μεταξύ, ενισχυμένη συνεχίζει τις έρευνές της η Αστυνομία και η ανακριτική ομάδα αναφορικά με το διπλό φονικό του Στροβόλου. Μέχρι σήμερα, μια σχεδόν εβδομάδα μετά το στυγερό έγκλημα, έχουν ληφθεί πέραν των 80 καταθέσεων. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί τις αμέσως επόμενες ώρες, αφού οι ανακριτές αξιολογούν και λαμβάνουν επιπλέον καταθέσεις αλλά και συμπληρωματικές.