Υλικά
- 1/2 κιλό συκωτάκια
- 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ή 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- αλάτι, πιπέρι
- 2 φλυτζάνια ρύζι
- Δυόσμο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε τα συκωτάκια και τα ρίχνουμε σε νερό που κοχλάζει μέχρι να πάρουν 2-3 βράσεις. Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα συκωτάκια στο βούτυρο. Τα σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ ή το κέτσαπ. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με 5 φλυτζάνια νερό. 5 λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τη σάλτσα με τα συκωτάκια. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για άλλα 4-5 λεπτά. Αν χρειαστεί σ’ αυτή τη φάση προσθέτουμε λίγο νερό.
Σερβίρουμε με δυόσμο ή μαϊντανό.
Πηγή: tastyday