ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 05:39
MENU CLOSE

Συκωτάκια πουλιών με πιλάφι

27.04.2018 08:02

 

Υλικά

  • 1/2 κιλό συκωτάκια
  • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ή 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 φλυτζάνια ρύζι
  • Δυόσμο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε τα συκωτάκια και τα ρίχνουμε σε νερό που κοχλάζει μέχρι να πάρουν 2-3 βράσεις. Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα συκωτάκια στο βούτυρο. Τα σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ ή το κέτσαπ. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με 5 φλυτζάνια νερό. 5 λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τη σάλτσα με τα συκωτάκια. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για άλλα 4-5 λεπτά. Αν χρειαστεί σ’ αυτή τη φάση προσθέτουμε λίγο νερό.

Σερβίρουμε με δυόσμο ή μαϊντανό.

Πηγή: tastyday

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50
Exit mobile version