ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 20:10
MENU CLOSE

Τι διαφορά έχουν τα ροδάκινα από τους γιαρμάδες;

24.05.2018 10:05

 

Στην πραγματικότητα όλα είναι ροδάκινα. Υπάρχουν αρκετά είδη ροδάκινου που έχουν διαφορές στο σχήμα ,στο χρώμα και στη γεύση.

Έτσι έχουμε τα νεκταρίνια με τη σκληρή σάρκα, τα λευκόσαρκα ροδάκινα με τη λευκή σκληρή σάρκα και περισσότερη πικρή γεύση από ότι τα ροδάκινα, τους γιαρμάδες με τη μαλακή πολύ αρωματική σάρκα και τον πυρήνα να αφαιρείται εύκολα.

Το ροδάκινο είναι αρκετά ευαίσθητο στη ζέστη και αν μείνει εκτός ψυγείου σαπίζει γρήγορα.

Επίσης  περιέχει αρκετή ποσότητα βιταμίνης C, σάκχαρα και πρωτεΐνες.

Η Ελλάδα είναι η τέταρτη χώρα παραγωγής ροδάκινων στον κόσμο.

Πληροφορίες από wikipedia

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 20:05
Exit mobile version