ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:35
MENU CLOSE

Σπιτικά κρουασανάκια με μαρμελάδα φράουλα

01.06.2018 06:51

 

Για 2-4 άτομα

2 φύλλα σφολιάτα

1 κρόκο αυγού για επάλειψη

Για τη γέμιση

  • 300γρ μαρμελάδα φράουλα
  • Για τη διακόσμηση
  • Αμύγδαλα φιλέ
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Κόβουμε τη σφολιάτα σε τρίγωνα κομμάτια 14 Χ16 εκ. στο κάτω μέρος του τριγώνου το φαρδύ απλώνουμε τη γέμιση και κλείνουμε τη σφολιάτα σαν κρουασάν. 

Αλείφουμε με το κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα, ψήνουμε για 20 λεπτά στον αέρα με κάτω αντίσταση (ανάλογα τον φούρνο) στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις 2 σκάλα (160 με αέρα).

Όταν κρυώσουν λίγο πασπαλίζουμε τα κρουασάν με ζάχαρη άχνη.

Με γέμιση μερέντα 

Για τη γέμιση

  • 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γραμμάρια μερέντα σοκολάτα
  • ½ φλιτζάνι φουντοκόψιχα  σε πούδρα
  • 200 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
  • 1 φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα  και την ενώνουμε την φουντουκόψιχα, το βούτυρο, τη μερέντα, το γάλα και αναδεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα πάνω κρουασανάκια, απλώς αλλάζουμε τη γέμιση.

Πηγή: tasty-day

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:34
Exit mobile version