ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:49
MENU CLOSE

Συγκλονίζουν τα μηνύματα έξω από το εστιατόριο του Μπουρντέν: Οι άγνωστες πτυχές από τη ζωή του διάσημου σεφ

09.06.2018 08:31

 

Σύμφωνα με το CNN International, εκατοντάδες θαυμαστές συγκεντρώθηκαν έξω από το εστιατόριο «Brasserie Les Halles», όπου εργάστηκε, αφήνοντας λουλούδια και σημειώματα.

«Σε ευχαριστώ για αυτό που έδωσες σε αυτό τον κόσμο, μια βαθύτερη κατανόηση της κουλτούρας και του φαγητού», «Άλλαξες τις ζωές μας για πάντα. Θα σε αγαπάμε πάντα», είναι μόνο μερικά από τα μηνύματα που αναγράφονται στις κάρτες.

Ο Μπουρνταίν μεγάλωσε στο Νιου Τζέρσει και από μικρός λάτρευε το φαγητό.

Στα 9 του χρόνια οι γονείς του πήγαν στο La Pyramide στη Βιέννη για να απολάυσουν το δείπνο τους και άφησαν τα παιδιά τους στο αυτοκίνητο. Τότε, ο Άντονι από αντίδραση ζήτησε να φάει στρείδια.

Η πρώτη του δουλειά ήταν λαντζέρης που μάλιστα του άρεσε πολύ, αργότερα καθάριζε πατάτες και έπειτα, αποφάσισε να γίνει σεφ.

Ο άνθρωπος που τον έκανε να θέλει να ασχοληθεί με τη μαγειρική ήταν ο σεφ Μπόμπι. Ήταν ιδιαίτερα αυστηρός με το προσωπικό του. Σε συνέντευξη του είχε δηλώσει ότι αντιπαραγωγικό να κάνεις τους ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά για σένα, να νιώθουν ηλίθιοι.

«Όταν ο μεγάλος Warren Zevon ρωτήθηκε, την ώρα που πλησίασε το τέλος του, αν είχε κάποια σημαντικά λόγια σοφίας να περάσει, είπε: ‘Απολαύστε κάθε σάντουιτς’. Σίγουρα απολαμβάνω τα σάντουιτς μου, δεδομένου πόσο χαμηλά έπεσα και πόσο πιθανό ήταν να είχα ένα τελείως διαφορετικό και τραγικό αποτέλεσμα. Είμαι πολύ τυχερός. Απολαμβάνω το φαγητό και την παρουσίαση του Partw Unknown. Έχω την καλύτερη δουλειά στον κόσμο», ήταν μετικά από τα λόγια του στη συνέντευξή του στην Guardian.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:47
Exit mobile version