ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 17:05
MENU CLOSE

Υποχρεωτική δήλωση των υπερωριών ακόμα και με sms

25.06.2018 13:54
 
«Φρένο» στους εργοδότες που απασχολούν αδήλωτους και «υποδηλωμένους» εργαζόμενους αλλά προχωρούν σε… μαζικές προσλήψεις μόλις εμφανίζεται το κλιμάκιο των ελεγκτών του ΣΕΠΕ επιχειρεί να βάλει η απόφαση του υπουργείου εργασίας για την υποχρεωτική εκ των προτέρων δήλωση της υπερωριακής απασχόλησης ή της υπερεργασίας.
 
Από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 31/8/2018 θα ισχύσει μεταβατική περίοδος, κατά την οποία θα είναι δυνατή η δήλωση υπερωριών και με τον παλιό τρόπο, δηλαδή μέσω του Ειδικού Βιβλίου Υπερωριών. Η μεταβατική περίοδος κλείνει την 1η Σεπτεμβρίου και από τότε η υποβολή θα γίνεται μόνο με το νέο ηλεκτρονικό τρόπο.
 
Μάλιστα από την 1η Οκτωβρίου θα είναι δυνατή και η υποβολή του εντύπου Ε4 της τροποποίησης ωραρίου (πίνακας προσωπικού), μέσω μηνύματος κινητού τηλεφώνου. Προϋπόθεση είναι ο εργοδότης να έχει δηλώσει αριθμό κινητού τηλεφώνου στο σύστημα “Εργάνη”.
 
Με την ίδια απόφαση περιγράφεται και η διαδικασία για την ηλεκτρονική αναγγελία της παραίτησης εργαζόμενου, μόνο εφόσον ο ίδιος έχει συνυπογράψει ή ενημερωθεί με εξώδικο.
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 17:05
Exit mobile version