ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 02:24
MENU CLOSE

Μαρμελάδα σύκα με raspberries και φρέσκο βασιλικό

20.07.2018 07:25

 

Υλικά

  • 800γρ. σύκα
  • 500γρ raspberries φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 3 μεγάλα κλαδάκια φρέσκο βασιλικό
  • Χυμός ½ λεμονιού

Διαδικασία

  • Βάζουμε, σε μια απλωτή κατσαρόλα για να γίνει και πιο γρήγορα η μαρμελάδα μας, 800γρ. σύκα καλά πλυμένα ( με τη φλούδα τα αφήνουμε) και ψιλοκομμένα, 500γρ raspberries (φρέσκα ή κατεψυγμένα που έβαλα εγώ) , 1 κιλό ζάχαρη και τα αφήνουμε στην ησυχία τους, καμιά ωρίτσα τουλάχιστον, μέσα στην κατσαρόλα.
  • Ξεκινάμε να βράζουμε, μετά, και αρχίζουμε με υπομονή να αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
  • Προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλα.  Αφήνουμε να βράσει περίπου 15 με 20 λεπτά και ανακατεύουμε που και που με προσοχή. 
  • Μετά από 20 λεπτά, περίπου, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα του φρέσκου βασιλικού. 
  • Την αφήνουμε εκτός φωτιάς να βγάλει τα αιθέρια έλαια ο βασιλικός και το αφαιρέσαμε. Επίσης βάζουμε και ένα κλαδάκι λουΐζα!
  • Ξαναβάζουμε μετά στη φωτιά και στύβω το μισό λεμόνι. Βάζουμε στα βαζάκια τη μαρμελαδίτσα μας και απολαμβάνουμε εν καιρώ!

Πηγή: tasty-day

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50
Exit mobile version