Υλικά
- 800γρ. σύκα
- 500γρ raspberries φρέσκα ή κατεψυγμένα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 3 μεγάλα κλαδάκια φρέσκο βασιλικό
- Χυμός ½ λεμονιού
Διαδικασία
- Βάζουμε, σε μια απλωτή κατσαρόλα για να γίνει και πιο γρήγορα η μαρμελάδα μας, 800γρ. σύκα καλά πλυμένα ( με τη φλούδα τα αφήνουμε) και ψιλοκομμένα, 500γρ raspberries (φρέσκα ή κατεψυγμένα που έβαλα εγώ) , 1 κιλό ζάχαρη και τα αφήνουμε στην ησυχία τους, καμιά ωρίτσα τουλάχιστον, μέσα στην κατσαρόλα.
- Ξεκινάμε να βράζουμε, μετά, και αρχίζουμε με υπομονή να αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
- Προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλα. Αφήνουμε να βράσει περίπου 15 με 20 λεπτά και ανακατεύουμε που και που με προσοχή.
- Μετά από 20 λεπτά, περίπου, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα του φρέσκου βασιλικού.
- Την αφήνουμε εκτός φωτιάς να βγάλει τα αιθέρια έλαια ο βασιλικός και το αφαιρέσαμε. Επίσης βάζουμε και ένα κλαδάκι λουΐζα!
- Ξαναβάζουμε μετά στη φωτιά και στύβω το μισό λεμόνι. Βάζουμε στα βαζάκια τη μαρμελαδίτσα μας και απολαμβάνουμε εν καιρώ!
Πηγή: tasty-day