ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:03
MENU CLOSE

Μετά την απομάκρυνση από τις Πρέσπες ουδέν λάθος αναγνωρίζεται

02.10.2018 07:53

Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει αρχίσει να παράγει αποτελέσματα αμέσως μετά την υπογραφή της. Αυτήν την επισήμανση έχει κάνει, μεταξύ άλλων, και ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ο οποίος μάλιστα  απείλησε με «ποινές» όποιο από τα δύο μέρη για όποιους λόγους υπαναχωρήσει. 

Με πιο απλά λόγια, η ελληνική κυβέρνηση με την υπογραφή Κοτζιά στη Συμφωνία των Πρεσπών έχει αποδεχτεί την διαδικασία ενσωμάτωσης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ πριν από την κύρωση της Συμφωνίας η οποία υποτίθεται ότι θα επίλυε τη διαφορά της ονομασίας και του αλυτρωτισμού που εκπορεύεται από το Σύνταγμα του γειτονικού κράτους. Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απεμπόλησε το μόνο διπλωματικό όπλο πίεσης που είχε η χώρα προκειμένου να πετύχει τον στόχο που είχε θέσει: την τελική λύση των διαφορών πριν η ΠΓΔΜ γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς βιάζονται και επιδιώκουν ώστε η Συμφωνία των Πρεσπών να επικυρωθεί από τη Βουλή. Με την επικύρωση, θα νομιμοποιηθεί – εκ των υστέρων-  και θα δικαιολογηθεί με τις ψήφους που θα συγκεντρωθούν στο ελληνικό κοινοβούλιο η διαδικασία ένταξης  αυτής της χώρας , η οποία είναι ανεπίστρεπτη είτε με το όνομα ΠΓΔΜ είτε ως Βόρεια Μακεδονία, είτε ως Μακεδονία σκέτο. 

Κατά τα λοιπά, πως και αν θα τη βγάλει καθαρή ο Ζάεφ ή αν και πως θα διασώσει ψήγματα πολιτικής αξιοπρέπειας (και καμία ψήφο) ο Καμμένος , με ποιον τρόπο θα ισορροπήσει το πολιτικό σκηνικό στις δύο χώρες είναι παρεμπίπτοντα ζητήματα καθώς οι Αμερικανοί γνωρίζουν ότι οι μαριονέτες δεν είναι αναντικατάστατες…   

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:03
Exit mobile version