Κι όμως! Οι μπανανόφλουδες τρώγονται - Ποια τα οφέλη τους για την υγεία
16.10.2018
06:44
Φαίνεται όμως πως έχουν μεγάλη θρεπτική αξία για τον οργανισμό και ειδικά για το στομάχι.
Το 2013, οι μπανάνες ήταν το πιο δημοφιλές φρούτο παγκοσμίως, αφού η κατανάλωσή τους υπολογίστηκε στα 12 δισεκατομμύρια τεμάχια.
Οι μπανάνες έχουν πολλά και σημαντικά θρεπτικά συστατικά.
Μία μόνο μπανάνα είναι πλούσια σε:
- Σίδηρο, αφού προσφέρει το 12% της ημερήσιάς συνιστώμενης πρόσληψης
- Βιταμίνη C, προσφέροντας το 17% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης
- Βιταμίνη Β6, προσφέροντας το 20% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης
- Κάλιο, προσφέροντας το 12% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης
- Μαγνήσιο, προσφέροντας το 8% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης
Η φλούδα της μπανάνας από την άλλη φαίνεται να έχει ακόμα περισσότερα θρεπτικά συστατικά, τα οποία βοηθούν:
- Την πέψη
- Τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
- Την ανάπτυξη των κυττάρων
- Την ανάπτυξη των ιστών και των οργάνων
Πηγή: onmed