ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 08:25
MENU CLOSE

Φίλης: Απέτυχε η απόπειρα των ακροδεξιών μορφωμάτων να εισβάλουν στα σχολεία

29.11.2018 14:04

 

«Η απόπειρα των ακροδεξιών και εθνικιστικών μορφωμάτων να εισβάλουν στα σχολεία και να ενσταλάξουν στην καρδιά των παιδιών μας το δηλητήριο του μίσους και του φασισμού απέτυχε» αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

«Στη συντριπτική πλειοψηφία των Γυμνασίων και των Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, οι μαθητές αγνόησαν ή και αντιστάθηκαν στις λεγόμενες «εθνικιστικές καταλήψεις».

Προδιαγράφοντας, έτσι, τις δυνατότητες για ένα πλατύ δημοκρατικό-αντιφασιστικό μέτωπο στην εκπαίδευση και στην κοινωνία» σημειώνει ο Ν. Φίλης και προσθέτει:

«Οι ευθύνες της ΝΔ και προσωπικά του προέδρου της κ. Μητσοτάκη είναι τεράστιες. Όχι μόνο, δεν αποδοκίμασαν τις εθνικιστικές καταλήψεις, αλλά, με παρότρυνση της ακροδεξιάς τους πτέρυγας συμμετείχαν ενεργά.

Η συνδικαλιστική τους παράταξη, η ΔΑΚΕ, αναπαρήγαγε σε ανακοίνωσή της τα λόγια ηγετικού στελέχους της ναζιστικής Χρυσής Αυγής χωρίς καμία αντίδραση από τη ΝΔ.

Στο όνομα της πατριδοκαπηλείας και της μικροπολιτικής ο κ. Μητσοτάκης, μετατρέπει το κόμμα του, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, σε συνιστώσα της ακροδεξιού- εθνικιστικού μετώπου».

«Παρά τη σημερινή αποτυχία της ακροδεξιάς να καταλάβει τα σχολεία, δεν πρέπει να σταματήσει η επαγρύπνηση και η ενδυνάμωση των δημοκρατικών-αντιφασιστικών αντιλήψεων στη νεολαία.

Πολιτικές δυνάμεις, οργανώσεις νεολαίας, αυτοδιοίκηση, κινήματα πολιτών, συνδικάτα και πρώτα-πρώτα οι εκπαιδευτικοί, όλοι ενωμένοι, οφείλουμε να δίνουμε παντού και πάντα τη μάχη για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και τη μαχητική απόκρουση κάθε ακροδεξιάς και φασιστικής απειλής» καταλήγει ο πρώην υπουργός Παιδείας.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 08:25
Exit mobile version