ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 17:44
MENU CLOSE

Ιατροδικαστής για υπόθεση μικρής Άννυ: Δεν αποκλείεται να ήταν ζωντανή όταν την τεμάχισε ο πατέρας της

06.12.2018 13:42

 

Στο δικαστήριο εξετάστηκαν μάρτυρες μεταξύ των οποίων και ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης ο οποίος επανέλαβε την εκτίμησή του πως το παιδί ενδέχεται να ήταν ζωντανό όταν το έκοβε ο 27χρονος πατέρας του. “Το ζωντανό αίμα μπορεί να εκτιναχθεί. Το αίμα του νεκρού απλά ρέει προς τα κάτω” είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Νωρίτερα ο ειδικός των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ κατέθεσε πως το διαμέρισμα της οδού Μιχαήλ Βόδα, όπου έμενε ο πατέρας και η μικρή, είχε καθαριστεί από τα αίματα και χρησιμοποιήθηκε για την εύρεση στοιχείων ειδικό σπρέι το οποίο αποκάλυψε ότι υπήρχε διάσπαρτο αίμα σε τοίχους και σοβατεπί. Ωστόσο, ο μάρτυρας δεν ήταν σε θέση να πει αν η 4χρονη ήταν ζωντανή την ώρα που, σύμφωνα με την κατηγορία, ο πατέρας της την τεμάχιζε.

Στην δική του κατάθεση, ο πραγματογνώμονας που όρισε η υπεράσπιση του πατέρα, ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης ανέφερε πως δεν υπάρχουν στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι το παιδί ήταν ζωντανό όταν το τεμάχιζε ενώ εκτίμησε ότι ο θάνατος της Άννυ οφείλεται στην κατανάλωση ναρκωτικών που υπήρχαν στο σπίτι.

Στην υπόθεση, πλην του πατέρα, είναι κατηγορούμενος ο φίλος και συγκάτοικος του, Νασίφ Αχμέντοφ που φαίνεται να ήταν παρών σε ό,τι συνέβη στην 4χρονη, αλλά και η μητέρα του παιδιού που βαρύνεται με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Σε πρώτο βαθμό ο 27χρονος πατέρας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία, ποινή φυλάκισης 2 ετών για την περιύβριση νεκρού, 2 ετών για την πράξη της παράνομης οπλοχρησίας και 1 έτους για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία. Ο Αχμέντοφ έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και από 2 χρόνια φυλάκισης για αδίκημα της περιύβρισης νεκρού και της παράνομης οπλοχρησίας. Στη μητέρα έχει επιβληθεί ποινή 6ετούς κάθειρξης με αναστολή, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 17:42
Exit mobile version