ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 04:57
MENU CLOSE

Η Κίνα απειλεί τον Καναδά: Απελευθερώστε την CFO της Huawei γιατί αλλιώς…

08.12.2018 16:48

Για μεγάλες συνέπειες προειδοποιεί η Κίνα τον Καναδά σε περίπτωση που δεν απελευθερώσει την «κληρονόμο» του κινεζικού κολοσσού Huawei, Μενγκ Ουάνγκζου, η οποία συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στον Καναδά κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ.

Η Μενγκ, υποστήριξε ότι ο κινεζικός κολοσσός δεν είχε καμία σχέση με την εταιρεία Skycom μολονότι «η Skycom είναι η Huawei», όπως ανέφερε ο εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της ακρόασης, που παρεμπιπτόντως εισηγήθηκε να μην γίνει δεκτό το αίτημα της 46χρονης, που ζητούσε να αφεθεί ελεύθερη υπό όρους..

Η είδηση της σύλληψης της Ουανγκζού ήρθε λίγο μετά την κήρυξη εκεχειρίας στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης των G20 και προκάλεσε ιδιαίτερη αναταραχή στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές από τον φόβο κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου.

Την ίδια ώρα ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του δεν είχε καμία εμπλοκή στη σύλληψη αλλά η αντίδραση των κινεζικών Αρχών ήταν οργισμένη, με τον εκπρόσωπο της κινεζικής πρεσβείας στον Καναδά να απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του στελέχους της Huawei.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50
Exit mobile version