ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:21
MENU CLOSE

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τις συντάξεις

11.12.2018 12:55

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε στον Πρωθυπουργό ότι «πάσχει από γενική αφωνία», τόσο για Σκοπιανό όσο και την υπόθεση της ΔΕΠΑ.

Τον κατηγόρησε επίσης ότι παραπλανά την κοινωνία, σημειώνοντας ωστόσο πως οι πολίτες θα απαντήσουν στις εκλογές. «Μετά από τέσσερα χρόνια η κοινωνία ξέρει, το τέλος της διαδρομής σας θα είναι οι κάλπες», τόνισε.

Μιλώντας για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό πως «έχετε καταπιεί τη φωνή σας, σε αντίθεση με τον κ. Καμμένο».

Είπε επίσης ότι ο κ. Ζάεφ πανηγυρίζει «γιατί πολύ απλά κέρδισε αυτό που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν είχε εκχωρήσει στο παρελθόν: “Μακεδονική” γλώσσα και εθνότητα».

«Εκεί που επί 27 χρόνια έξι Πρωθυπουργοί – Κων. Μητσοτάκης, Ανδ. Παπανδρέου, Κ. Σημίτης, Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαράς – έλεγαν όχι, εσείς είπατε ναι», συνέχισε ο κ. πρόεδρος της Ν.Δ. και τόνισε:

«Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τη διάσωση των συντάξεων. Με αυτό το εισιτήριο ταξιδέψατε από τις Πρέσπες στην “Ιθάκη”».

Ακόμα και η Βουλγαρία δεν αναγνωρίζει γλώσσα και εθνικότητα γιατί εκεί κρύβεται ο αλυτρωτισμός

Πάσχετε από γενική αφωνία. Περιμένουμε μια κουβέντα για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ όπου κάθε ημέρα προστίθεται ένα όνομα.

Οσο για την ερώτηση πουκατέθεσε η ΝΔ την προγραμματίσατε για την 21 Δεκεμβρίου. Το κουβάρι της σκοτεινής υπόθεσης μόλις ξεκίνησε να ξετυλίγεται και θα έχουμε πολλά ακόμα να πούμε.

Οι πολίτες παρακολουθούν με ειρωνία το τελευταίο παραμύθι από το ρεπερτόριο ψεμάτων σας. Για εσάς το ρολόι τρέχει από τηνημέρα που δήθεν βγάλατε την χώρα από τα μνημόνια. 1417 ημέρες σκοτεινές για την ελλάδα είστε στην εξουσία.

Ηρθατε να μας πείτε ότι αποτρέψατε την μέιωση των συντάξεων και ξεχάσατε τις 17 παρεμβάσεις που κάνατε και που μείωσαν τις αποδοχές των συνταξιούχων» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Ξεχνάτε να μας πείτε ότι με το νόμο Κατρούγκαλου καταδικάσατε τους νέους συνταξιούχους σε χαμηλότερες συντάξεις. Είναι νόμος άδικος γιατί τιμωρεί όσους εργάστηκαν περισσότερο και θα τον καταργήσουμε.

Ισχυριστήκατε ότι εμείς ευχόμασταν να εφαρμοστεί το μέτροπ της προσωπικής διαφοράς. Ξεχάσατε ότι εμείς καταθέσαμε το καλοκαίρι τροπολογία για την κατάργηση του μέτρου και εσέις τότε την καταψηφίσατε.

Για άλλη μια φορά είπατε ψέματα και για τον κ. Χατζηδάκη. Είπε ότι είναι καλοδεχούμενη η ακύρωση του μέτρου. Γιατί εξακολουθείτε να λέτε ψέματα;

Η αλήθεια είναι μια: Ποια κυβέρνηση κατήργησε το ΕΚΑΣ και χαμηλές συντάξεις; Εσείς. Ποια κυβέρνηση μείωσε τις συντάξεις αναπηρίας; Εσείς. Ποια κυβέρνηση πετσόκοψε τα εφάπαξ; Εσείς.

Οι παλιοί και κυρίως οι νέοι συνταξιούχοι είναι όμηροι της πολιτικής σας. Αν είχατε αίσθηση ντροπής δεν θα λέγατε νέα ψέμματα. Αυτοί που θα δουν μικρές συντάξεις μήπως είναι εκείνοι που έχασαν το ΕΚΑΣ; Πόσα τους πήρατε και πόσα τους δίνεται και έρχεστε σήμερα ως Αη Βασιλης. Σαν δεν ντρέπεστε. Στοιχίσατε πάνω από 100 δις ευρώ στην ελληνική οικονομία. Σταματήστε να σέρνετε τη χώρα. Προχωρήστε αμέσως σε εκλογές» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

 

 

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:14
Exit mobile version