ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:42
MENU CLOSE

Έλληνας καθηγητής μέλος σε κορυφαίο επιστημονικό συμβούλιο της Γαλλίας

07.01.2019 16:17

 

Το INSU είναι μία από τις δέκα διοικητικές διευθύνσεις του Εθνικού Κέντρου για την Επιστημονική Έρευνα της Γαλλίας (Centre National de la Recherche Scientifique-CNRS). Το CNRS είναι ο μεγαλύτερος κρατικός ερευνητικός οργανισμός στη Γαλλία και ο μεγαλύτερος οργανισμός βασικής έρευνας στην Ευρώπη, ο οποίος απασχολεί πάνω από 30.000 μέλη ερευνητικού προσωπικού, από τα οποία περίπου 2.500 ανήκουν στο INSU.

Το 24μελές Επιστημονικό Συμβούλιο έχει συμβουλευτικό ρόλο προς τον διευθυντή του INSU. O κ. Χαρμανδάρης είναι ένα από τα τρία μέλη του Συμβουλίου που προέρχονται από ερευνητικούς οργανισμούς εκτός Γαλλίας.

Παράλληλα, ο κ. Χαρμανδάρης εξελέγη μέλος της Ομάδας Εργασίας Αστρονομίας (Astronomy Working Group- AWG) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) για την τριετία 2019-2021. To AWG έχει συμβουλευτικό ρόλο επί επιστημονικών θεμάτων κυρίως προς τη Συμβουλευτική Επιτροπή Διαστημικών Επιστημών (Space Science Advisory Committee-SSAC). Τα μέλη του AWG είναι επιστήμονες από τις χώρες-μέλη της ESA με εξειδίκευση στις επιστημονικές περιοχές που καλύπτονται από το AWG. Ο κ. Χαρμανδάρης είναι το μόνο μέλος του AWG που προέρχεται από την Ελλάδα.

Η ίδρυση και επικείμενη λειτουργία του νέου Ινστιτούτου Αστροφυσικής του ΙΤΕ αναμένεται να δώσει περισσότερες δυνατότητες στην προσέλκυση νέων, υψηλής ποιότητας, ερευνητών.

ΑΠΕ

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:39
Exit mobile version