ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 18:43
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Μείωση και της φορολογίας και του ΕΝΦΙΑ

19.01.2019 17:05

 

Στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με δεδομένη όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των παραγωγών, την ασφυκτική φορολογία. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφουγκράστηκε όλα τα προβλήματα των παραγωγών (μεταφορικό ισοδύναμο, κόκκινα δάνεια) και ακολούθως ξεκαθάρισε ότι:

«Αποτελεί δέσμευση ότι θα μειώσουμε τη φορολογία στην έκταση που θα επιτρέπει η δημοσιονομική κατάσταση, αλλά είναι μη διαπραγματεύσιμο ότι θα προχωρήσουμε κατά 30% μείωσης του ΕΝΦΙΑ, σε βάθος διετίας ενώ φιλοδοξώ ο κατώτερος φορολογικός συντελεστής να πάει στο 9% για τα εισοδήματα έως 10 χιλιάδες ευρώ».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ που έλαβε σχετικό υπόμνημα με τα αιτήματα των εκπροσώπων των παραγωγών, ζήτησε ο πρωτογενής τομέας να στηριχθεί στα συνεργατικά σχήματα, χωρίς τις «αμαρτίες» του παρελθόντος, ενώ διευκρίνισε ότι θα δοθούν φορολογικά κίνητρα σε όσους κάνουν πράξη τις συνεργασίες.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Ιερά Μόνη της Παναγίας Καλυβιανής, ένα από τα πιο ιστορικά μοναστήρια του νησιού, την οποία είχε επισκεφθεί πριν πολλά χρόνια με τη μητέρα του, όπως είπε,

Ο πρόεδρος της Ν.Δ επισκέφθηκε επίσης την περιοχή Ασήμι και αμέσως μετά τον Πύργο, ενώ το απόγευμα συνέχισε την περιοδεία του στο ορεινό Ρέθυμνο.

 

Πηγή: ΑΠΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 18:42
Exit mobile version