ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:54
MENU CLOSE

«Καλοκαιράκι» το τριήμερο, ξαφνική επιδείνωση του καιρού την Τρίτη

08.03.2019 14:12

 

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από τι Σάββατο 9 Μαρτίου έως τη Δευτέρα 11 Μαρτίου θα είναι οι λίγες -κατά κανόνα- νεφώσεις και οι υψηλές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες, οι οποίες κατά τόπους θα φτάσουν τους 23-25 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές, κυρίως, διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Ειδικά την Καθαρά Δευτέρα οι άνεμοι αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ευνοϊκοί για το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού, καθώς θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση και θα πνέουν με εντάσεις 4 έως 5 και κατά τόπους 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, από τις βραδινές ώρες της Καθαράς Δευτέρας και από τα βόρεια ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή και είναι πολύ πιθανό την Τρίτη 12 Μαρτίου να επικρατήσει έντονη κακοκαιρία.

Ο καιρός το Σάββατο

Λίγες νεφώσεις και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται το Σάββατο 9 Μαρτίου. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 5 έως 22, στην Ήπειρο από 5 έως 21 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 5 έως 23 βαθμούς, στη δυτική και νότια Ελλάδα από 8 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 19, στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες έως δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο νοτιοδυτικοί με ίδιες εντάσεις, ενδεχομένως τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται καλός και διαυγής καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και πρόσκαιρα τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες και περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:52
Exit mobile version