Takeaways by to pontiki AI
- Απόσυρση της φιλοξενίας στο Μπάκιγχαμ: Το Παλάτι διέψευσε τις ανακοινώσεις της ομάδας του πρίγκιπα Χάρι και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να φιλοξενηθεί στο Μπάκιγχαμ ή σε άλλη βασιλική κατοικία. Η πλευρά του Χάρι χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή «απογοητευτική».
- Η αιτία του «απαγορευτικού»: Αν και είχε προταθεί αρχικά στον Χάρι να μείνει σε βασιλικό οίκημα, ο ίδιος δεν απάντησε επίσημα εντός της προθεσμίας (μέχρι τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας). Λόγω των απαιτούμενων διαδικασιών προετοιμασίας και μέτρων ασφαλείας, η πρόσκληση ακυρώθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο.
- Ο σκοπός του ταξιδιού: Ο Δούκας του Σάσεξ επισκέπτεται τη Βρετανία για φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και για την προετοιμασία των Αγώνων Invictus που θα γίνουν το επόμενο έτος στο Μπέρμιγχαμ.
- Ταξιδεύει μόνος του: Η Μέγκαν Μαρκλ και τα παιδιά τους (Άρτσι και Λίλιμπετ) δεν τον συνοδεύουν στο Λονδίνο, κυρίως λόγω της απόφασης ότι η οικογένεια δεν δικαιούται μόνιμη αστυνομική προστασία με κρατική χρηματοδότηση. Παραμένει ανοιχτό αν θα τον συναντήσουν αργότερα στο Μπέρμιγχαμ.
- Η διαμάχη για την ασφάλεια: Από το 2020, όταν το ζευγάρι παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα, η κρατική προστασία τούς παρέχεται μόνο κατά περίπτωση. Ο Χάρι έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν νιώθει ασφαλής να φέρει τη σύζυγο και τα παιδιά του στη χώρα χωρίς αυξημένα μέτρα προστασίας.
Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της στον ανακριτή η 56χρονη Γερμανίδα υπήκοος, που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον 64χρονο Έλληνα σύντροφό της στο σπίτι τους, στο Χαλάνδρι, πιθανότατα με ισχυρή δόση ηρεμιστικών χαπιών.
Η κατηγορουμένη αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και αποδέχεται μόνο αυτήν της περιύβρισης νεκρού. Φέρεται να επανέλαβε στον ανακριτή ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον σύντροφό της και ότι του έδωσε τα ηρεμιστικά με σκοπό να τον κατευνάσει, καθώς είχε προηγηθεί έντονος διαπληκτισμός ανάμεσα τους.
Η κατηγορούμενη φέρεται, επίσης, να υπογράμμισε ότι επέστρεψε στην Ελλάδα με σκοπό να εμφανιστεί στις Αρχές και να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη. Όπως αναφέρει σε υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή: «Έλαβα την απόφαση να επιστρέψω στην Ελλάδα και να δώσω εξηγήσεις, να φυλακιστώ ή ό,τι άλλο προβλέπεται, για να εξιλεωθώ για το βάρος απέναντι σε αυτήν τη μεγάλη μου αγάπη. Είχα την απόλυτη δυνατότητα να διαφύγω ή να κρυφτώ -να πάω σε μακρινή χώρα. Δεν το διανοήθηκα ποτέ. Έμπρακτα αποδεικνύω τη μεταμέλειά μου επιστρέφοντας στην Ελλάδα». Τονίζει, δε, πως η προσαγωγή της στην Αστυνομία ήταν «τυχαίο γεγονός αφού θα πήγαινα οπωσδήποτε μόνη μου».
Σύμφωνα με τον συνήγορό της, Σπύρο Δημητρίου, η 56χρονη πρέπει να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση, αίτημα που υποβλήθηκε, ήδη, στον ανακριτή, καθώς η ίδια ομολόγησε πως κοιμόταν πλάι στο νεκρό σύντροφο της επί δέκα ημέρες. Ο συνήγορος ζήτησε, επίσης, τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης και των τοξικολογικών εξετάσεων, ώστε η κατηγορούμενη να λάβει γνώση των ακριβών αιτίων θανάτου του 64χρονου ο οποίος, κατά τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.