ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:20
MENU CLOSE

Αντίστροφη μέτρηση για την παράταση του Brexit - H θέση της Ελλάδας

10.04.2019 15:42

 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να υποστήριξει μια ευελικτη παράταση η οποία θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία για τη συντεταγμεμη έξοδο της Βρετανίας.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η Ελλάδα αντιτίθεται σε κάθε σενάριο άτακτης έξοδου, προσθέτουν όμως ότι ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της ΕΕ στο ενδιάμεσο διάστημα και να συζητηθούν τα μεγάλα ζητήματα της ΕΕ χωρίς να παρακωλυονται από συνεχείς Συνοδούς για το Brexit.
 
Από την πλευρά της, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εμφανίστηκε ανοιχτή σε οποιαδήποτε παράταση θα επιτρέψει στη χώρα να φύγει από την ΕΕ μόλις καταστεί δυνατή η έγκριση της Συμφωνίας Αποχώρησης, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής.
 
“Ο σκοπός αυτής της Συνόδου είναι να συμφωνήσουμε σε μια παράταση για να μας δοθεί επιπλέον χρόνος για να εγκριθεί η Συμφωνία που θα μας επιτρέψει να αποχωρήσουμε με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο” είπε η κ. Μέι, σημειώνοντας πως αν και το αίτημά της είναι για παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου, “το σημαντικό είναι η όποια παράταση να μας δίνει το δικαίωμα να φύγουμε μόλις επικυρωθεί η Συμφωνία Αποχώρησης και μέχρι τις 22 Μαΐου”.
 
“Ξέρω πως πολλοί [από τους ηγέτες] θα είναι ενοχλημένοι που γίνεται αυτή η Σύνοδος, ενώ το Ην. Βασίλειο θα έπρεπε να έχει ήδη φύγει από την ΕΕ”, είπε η βρετανίδα πρωθυπουργός εκφράζοντας δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι το Κοινοβούλιο δεν μπόρεσε να επικυρώσει τη Συμφωνία Αποχώρησης.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:12
Exit mobile version