ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 17:53
MENU CLOSE

Προδρόμου: Για πρώτη φορά η ΕΕ είναι διατεθειμένη να πάρει μέτρα κατά της Τουρκίας

22.06.2019 10:51

 

«Αυτές οι ενέργειες (σ.σ. της Τουρκίας) βοήθησαν ώστε να έχουμε αυτήν την αποφασιστική στάση των Ευρωπαίων εταίρων μας. Είναι η πρώτη φορά που η αλληλεγγύη παίρνει σάρκα και οστά και η Ευρώπη είναι διατεθειμένη να πάρει μέτρα ενάντια στην Τουρκία», πρόσθεσε. 

Ερωτηθείς αν με το Γιαβούζ θα τεθούν σε εφαρμογή οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, ο κ. Προδρόμου απάντησε: «Ενδεχομένως. Το ευρωπαϊκό συμβούλιο θα πρέπει να λάβει αποφάσεις και ο πρόεδρος μας ως μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα επαναφέρει το θέμα εάν χρειαστεί. Το σημαντικό είναι ότι πλέον η διαδικασία έχει ενεργοποιηθεί. Μένει να δούμε πως θα συμπεριφερθεί η Τουρκία και ανάλογες θα είναι οι εξελίξεις». 

Για το άνοιγμα της Αμμοχώστου, ο κ. Προδρόμου τόνισε ότι «είναι μία κατάφωρη πρόκληση, ήρθε σε αντιπερισπασμό των προσπαθειών που γίνονταν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Αυτή η πρόθεση που έχουν δηλώσει έρχεται σε κατάφωρη αντίφαση με συγκεκριμένο ειδικό ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών. Όλα αυτά είναι σε πλήρη αντίθεση με την πρόταση που έχει κάνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Είναι ένα από τα συνηθισμένα που κάνει η τουρκική πλευρά, είναι ανησυχητικό και επιδεινώνει το σκηνικό».

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 17:53
Exit mobile version