ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 18:43
MENU CLOSE

Ρυζόγαλο

04.11.2019 10:37

 

1 lt γάλα, πλήρες

100 γρ. ρύζι αρμπόριο, για ριζότο

100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι + extra για το σερβίρισμα

Κανέλα, για το πασπάλισμα

 

Προετοιμασία και εκτέλεση

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από την κανέλα.

Όταν το γάλα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και αφήνουμε το ρυζόγαλο να σιγοβράζει για περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας. Η φωτιά πρέπει να είναι τόσο χαμηλή, ώστε να μην κοχλάζει το μείγμα της κατσαρόλας.

Μετά το πέρας αυτού του χρόνου δοκιμάζουμε ρύζι. Το ρυζόγαλο είναι έτοιμο όταν το ρύζι έχει μαλακώσει αρκετά και το μείγμα έχει χυλώσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τα μπολάκια.

Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.

 

giorgostsoulis

 

 

 

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 18:42
Exit mobile version