ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 05:31
MENU CLOSE

Κυβερνητικές επιδοτήσεις στα ΜΜΕ - Στα  7,5 εκατομμύρια ευρώ το κονδύλι του Υπ. Οικονομικών 

06.11.2019 07:45

 

Για να ενισχυθούν τα Μέσα, έπρεπε να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις. Όπως, φερ’ ειπείν, να μη χρωστάνε (σε εργαζομένους ή στο δημόσιο) ή οι ιδιοκτήτες τους να μην έχουν νομικά θέματα, π.χ. διώξεις. Και όντως, όσες μιντιακές επιχειρήσεις θέλησαν να μπουν στο εν λόγω πρόγραμμα ενίσχυσης του Τύπου, άρχισαν να εξοφλούν (πραγματικά ή και… εικονικά). 

Με το που άλλαξε η κυβέρνηση, άλλαξαν κάποιες προϋποθέσεις, και άλλες καταργήθηκαν. Ακόμα και αν κάποια ΜΜΕ χρωστάνε δικαιούνται επιδότησης. 

Όπως σημειώνει το dailymedia.gr η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, με την υπογραφή και των υφυπουργών Θόδωρου Σκυλακάκη και Στέλιου Πέτσα, αυξάνει από τα 1,5 – 2 εκατ. ευρώ στα 7.500.000 ευρώ την επιδότηση, η οποία, ως λένε στη ΝΔ, «θα καλυφθεί από τον τακτικό προϋπολογισμό»! 

Και καλούν όσες επιχειρήσεις δεν είχαν αιτηθεί του προγράμματος, να… σπεύσουν.
Η απόφαση αναφέρει ότι το ποσό ενίσχυσης που λαμβάνει κάθε μιντιακή επιχείρηση, που πληροί τις προϋποθέσεις (σ.σ…. ποιες; Αφού τις κατήργησαν!) θα υπολογίζεται με βάση το συνολικό ποσό της ενίσχυσης του προγράμματος». 

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 03:36
Exit mobile version