search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:23
MENU CLOSE

Ρουμανία: Πέθαναν σαν τα ποντίκια – Τρεις νεκροί και 40 τραυματίες από μυοκτονία

22.11.2019 09:30
Ρουμανία: Πέθαναν σαν τα ποντίκια - Τρεις νεκροί και 40 τραυματίες από μυοκτονία - Media

 

Τρεις άνθρωποι (ένα νεογέννητο μίας εβδομάδας, ένα τρίχρονο παιδί και μια μητέρα δύο παιδιών) έχασαν τη ζωή τους έπειτα από επιχείρηση μυοκτονίας που έγινε πριν λίγες ημέρες στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας.

Παράλληλα, στο νοσοκομείο νοσηλεύονται ακόμη 40 πολίτες.

Οι αρχές στη Ρουμανία απέδωσαν το θάνατο των τριών ανθρώπων στην τοξικότητα του προϊόντος που χρησιμοποιήθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης της περιφέρειας Τιμισοάρα Κριστιαν Φραντέσκου δήλωσε ότι “νοσηλεύονται 40 άτομα, 29 παιδιά και 11 ενήλικες”.

Ο ίδιος σημείωσε ότι γίνονται έλεγχοι στο κτίριο όπου έγινε η επιχείρηση μυοκτονίας, όπως και στην ευρύτερη περιοχή.

Η εισαγγελία στην Τιμισοάρα ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια, πρόκληση σωματικών βλαβών και διακίνηση τοξικών ουσιών σε βάρος του ιδιοκτήτη της εταιρείας, ο οποίος συνελήφθη.

Η Εθνική Υγειονομική και Κτηνιατρική Αρχή (ANSVSA) ανακοίνωσε ότι από ελέγχους που έγιναν αποκαλύφθηκε η παρουσία φωσφιδίου, πιθανόν φωσφορούχου αργιλίου, άνω του ανώτατου επιτρεπτού ορίου και μάλιστα σε θανατηφόρο δόση στο προϊόν που χρησιμοποιήθηκε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:22