ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 05:02
MENU CLOSE

Οι νέοι ρωσικοί «φονιάδες» για την αντιμετώπιση των εχθρικών UAV

29.11.2019 20:36

 

«Δε διαθέτουμε μόνο συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (EW) αλλά επίσης και ντροουν φονιάδες που παρακολουθούν το ντρόουν εισβολέα, το καταδιώκουν και το αιχμαλωτίζουν με ένα δίχτυ», δήλωσε ο Κλαντοφ, ενώ μιλούσε σχετικά με τις υφιστάμενες ρωσικές συσκευές για την αντιμετώπιση των ανεπάνδρωτων εναερίων οχημάτων.

Στην αεροπορική έκθεση Dubai Airshow 2019 που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), η Ρωσία παρουσίασε σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου για την αντιμετώπιση των ντρόουνς, πρόσθεσε.

Ο όμιλος Καλάσνικοφ, o οποίος είναι τμήμα της Rostec, κατασκευάζει όπλα για την αντιμετώπιση των UAV εντός ακτίνας 1-1,5 χλμ, ενημέρωσε ο Κλάντοφ.

«Εχουν εύκολο χειρισμό, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να στοχεύσεις με το όπλο σε ένα ντρόουν και να πιέσεις την σκανδάλη. Ο ηλεκτρομαγνητικός παλμός καταστέλλει την λειτουργία των ηλεκτρονικών του ντρόουν και είτε θα πέσει κάτω ή θα συνεχίσει να κινείται αλλά εχει χάσει τις επικοινωνίες με το σημείο ελέγχου του, ουσιαστικά το UAV γίνεται τυφλό και άχρηστο», σχολίασε ο αξιωματούχος της Rostec.

Πηγή: tass.com

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34
Exit mobile version