ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:02
MENU CLOSE

Σλοβακία: Ποινή κάθειρξης 15 ετών σε κατηγορούμενο για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ

30.12.2019 17:53

 

Η δολοφονία του 27χρονου Κούτσιακ και της αρραβωνιαστικιάς του, μέσα στο σπίτι τους στα προάστια της Μπρατισλάβας, πυροδότησε μαζικές διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στη Σλοβακία, συγκλονίζοντας την κυβέρνηση. Η υπόθεση αυτή αναμένεται ότι θα βρεθεί στο επίκεντρο των βουλευτικών εκλογών που πρόκειται να διεξαχθούν τον Φεβρούαριο.

Ο Ζόλταν Αντρούσκο, 42 ετών, ήταν ένας από τους πέντε υπόπτους στους οποίους είχαν ασκηθεί διώξεις. Είναι όμως ο μοναδικός που ομολόγησε και δέχτηκε να καταθέσει ως μάρτυρας, προκειμένου να μειωθεί η ποινή του. Η δίκη των υπολοίπων ξεκίνησε στις 19 Δεκεμβρίου και θα συνεχιστεί τον Ιανουάριο. Μεταξύ αυτών είναι και ο επιχειρηματίας Μάριαν Κότσνερ, απάτες του οποίου φέρεται ότι ερευνούσε ο Κούτσιακ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 56χρονος Κότσνερ διέταξε την εκτέλεση του Κούτσιακ. Ο ίδιος και οι συνεργοί του, αν κριθούν ένοχοι, μπορεί να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη.

Ο Αντρούσκο είχε συμφωνήσει με τους εισαγγελείς να εκτίσει κάθειρξη 10 ετών, όμως το δικαστήριο σήμερα απέρριψε αυτήν τη συμφωνία και εισηγήθηκε να του επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή. Ο κατηγορούμενος δέχτηκε την απόφαση.

Ο Αντρούσκο, που είναι ιδιοκτήτης πιτσαρίας, ενεπλάκη στην υπόθεση της δολοφονίας μέσω της φίλης του, Αλένα Σουσόβα, η οποία εργαζόταν για τον Κότσνερ. Εκείνη ήταν που του ζήτησε να βρει πληρωμένους δολοφόνους για να σκοτώσουν τον δημοσιογράφο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:02
Exit mobile version