ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:45
MENU CLOSE

Βερολίνο για πλωτό φράγμα: Ουδέν σχόλιον - Τι λέει η Κομισιόν

31.01.2020 14:32

 

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Αυτές τις αναφορές τις γνωρίζουμε κατ’ αρχάς μόνο από τα ΜΜΕ και δεν διαθέτουμε δικά μας στοιχεία για το θέμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, έχει εκφραστεί σχετικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία είναι και ο θεματοφύλακας των Συνθηκών, για αυτό είναι ασφαλώς δική της αρμοδιότητα. Από τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία δεν έχει δικά της στοιχεία, δεν έχω λόγο να το σχολιάσω».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών Στιβ Άλτερ, ερωτηθείς σχετικά σχολίασε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ότι δεν γνωρίζει το σκεπτικό πίσω από το σχέδιο της Αθήνας και επισήμανε ότι η Γερμανία δεν χρησιμοποιεί ανάλογα μέσα για τη φύλαξη των συνόρων της στη Βόρεια Θάλασσα ή στη Βαλτική.

«Πέρα από αυτό, όμως, είναι αρχή μας να μη σχολιάζουμε μέτρα που λαμβάνουν άλλα κράτη», ανέφερε και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει εάν το υπουργείο Εσωτερικών ή η Ομοσπονδιακή Αστυνομία είχαν συζητήσει για τέτοια μέτρα ή αν ακόμη η Αθήνα έχει μιλήσει σχετικά με τη FRONTEX.

Το σχόλιο της Κομισιόν

Εκπρόσωπος της Κομισιόν που είχε ερωτηθεί για το ζήτημα τόνισε ότι η Επιτροπή αναμένει διευκρινίσεις από τις ελληνικές αρχές για το πλωτό φράγμα στο Αιγαίο, καθώς έμαθε τα σχέδια της κυβέρνησης από τα ΜΜΕ.

Προειδοποίησε ότι η Κομισιόν θα ασκήσει τον ρόλο της για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού δικαίου.

Το πλωτό φράγμα στο Αιγαίο θα είναι μήκους 2.700 μέτρων και πλάτους 1,1 μέτρου, μη στρατιωτικών προδιαγραφών, ενώ η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης αγγίζει τα 500.000 ευρώ μαζί με ΦΠΑ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:43
Exit mobile version