ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 09:48
MENU CLOSE

Ρώσος ειδικός: Δεν φοβόμαστε το F-35, είναι... υπερβολικά σύνθετο

07.02.2020 18:11
 
Μπορεί οι ΗΠΑ να θεωρούν το F-35 ως το πλέον εξελιγμένο οπλικό σύστημα της εποχής μας, ωστόσο Ρώσος ειδικός μιλώντας στο Sputnik εκτίμησε ότι η Μόσχα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από το stealth μαχητικό.
 
«Το F-35 είναι ένα πολύ σύνθετο σύστημα και ως τέτοιο έχει πολλές “τρύπες”, προβλήματα και άλλα πράγματα και είναι πολύ δύσκολο να διορθωθούν», είπε ο Ντιμίτρι Ντροζντένκο, εξηγώντας ότι «όλα αυτά οφείλονται στο ότι είναι ένα αεροσκάφος υπερβολικά υψηλής τεχνολογίας».
 
Η προσέγγιση αυτή εκφράζει τη διαφορά φιλοσοφίας μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας: η Ουάσινγκτον επιδιώκει πάντα να χρησιμοποιεί την πλέον εξελιγμένη τεχνολογία, ενώ η Μόσχα προτιμά πιο απλές λύσεις για τα οπλικά της συστήματα.
 
Επίσης, πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ διεξήγαγαν τον 20ο αιώνα πολέμους εκτός εδάφους τους ενώ η Ρωσία έζησε δύο παγκόσμιους πόλεμους και αρκετές άλλες συγκρούσεις στο έδαφός της.
 
Ο Ντροζντένκο σημείωσε επίσης ότι «οι ΗΠΑ στηρίζουν πολλά στην τεχνολογία stealth, όμως η τεχνολογία των ραντάρ εξελίσσεται ταχύτατα και η stealth τεχνολογία δεν είναι πλέον εγγυητής εναέριας κυριαρχίας».
 
Παράλληλα, τόνισε ότι «οι αερομαχίες δεν έχουν πάψει να υπάρχουν. […] Την πρώτη μέρα θα χτυπούν από απόσταση, αλλά δύο μέρες μετά θα πετάμε όπως πάντα», εξηγώντας ότι τεχνολογίες όπως η stealth είναι παροδικές.
 
Φυσικά, η κάθε προσέγγιση έχει τα υπέρ και τα κατά της και η απλότητα δεν είναι πάντα η απάντηση, ωστόσο, όπως σημειώνει το National Interest, o πόλεμος και η τεχνολογία δεν είναι πάντα «συνώνυμα».
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 09:39
Exit mobile version