ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:10
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Γαλλία: Η ιστορία της χαμογελαστής 16χρονης Ζουλί που νικήθηκε από τον ιό (Video)

27.03.2020 12:21

 

Παράλληλα δε βύθισε στη θλίψη την οικογένειά της αλλά και ολόκληρη τη Γαλλία.

Ξημερώματα Τετάρτης, η πάντα χαμογελαστή Ζουλί άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο του Παρισιού.

Η έφηβη με τα μπουκλωτά μαλλιά και το αβίαστο χαμόγελο έχασε τη μάχη κατακτώντας τον θλιβερό τίτλο του νεαρότερου σε ηλικία θύματος στη Γαλλία από τον Covid-19. 

«Πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι αυτός ο ιός πλήττει μόνο τους ηλικιωμένους. Κανείς δεν είναι ανίκητος απέναντι στον μεταλλαγμένο αυτό ιό», λέει απαρηγόρητη η μεγαλύτερη της αδερφή, Μανόν, που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό με τη μητέρα της σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Le Parisien», την οποία αναδημοσιεύει το protothema.gr.

Η Μανόν υποστηρίζει ότι η Ζουλί άρχισε να έχει λίγο βήχα μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.

«Έγινε πιο έντονος το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα επισκεφθήκαμε έναν γενικό ιατρό. Η διάγνωση ήταν δυσφορία στην αναπνοή. Η Ζουλί δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα. Από εκείνη την ώρα, η κατάσταση γινόταν όλο και πιο σοβαρή».

Αρχικά νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο «Longjumeau» της Eσόν και, μέσα σ΄ένα 24ωρο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Necker» (15ο διαμέρισμα του Παρισιού). Φορώντας αναπνευστήρα, τελικά διασωληνώθηκε το βράδυ της Τρίτης.

«Οι πνεύμονές της είχαν καταστραφεί. Οι γιατροί έκαναν ό τι μπορούσαν», υποστηρίζει η αδελφή της Ζουλί ξεσπώντας σε λυγμούς.

«Ήταν φιλόδοξη και αγαπητή στο σχολείο της. Της άρεσε να χορεύει, να τραγουδάει, να κάνει τους ανθρώπους να γελούν … Όλα εκτός από το να μην κάνει τίποτα», υποστηρίζει η Μανόν και προσθέτει: «Παθιασμένη με τη μουσική και το χορό, πήγαινε τακτικά στο Παρίσι για να παρακολουθήσει μίνι-συναυλίες από καλλιτέχνες που διοργανώνουν νυχτερινά κέντρα».

Η Ζουλί είναι μία από τους 1.696 νεκρούς που έχασαν την ζωή τους από τον Covid- 19 στη Γαλλία ενώ τουλάχιστον 3.375 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:10
Exit mobile version