ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:19
MENU CLOSE

Πασχαλινά αυγά γεμιστά με γκανάζ σοκολάτας

17.04.2020 09:20

Υλικά

Ξεκινήστε κόβοντας σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα. Όσο μικρότερα είναι , τόσο καλύτερα θα λιώσουν. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλτε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και ζεστάνετε καλά το μίγμα σε μέτρια φωτιά. Πρέπει να το φέρετε σε ένα σημείο πριν από το βρασμό αλλά με προσοχή γιατί δεν θέλουμε να κοχλάσει. Μόλις λιώσει το βούτυρο και στις άκρες του σκεύους εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες, το αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέστε αμέσως την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα.

Αφήστε το μίγμα για 10 λεπτά να κρυώσει, ανακατεύοντας το μερικές φορές. Μόλις κρυώσει, χτυπήστε το στο μίξερ για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να αφρατέψει.

Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε τη λεπίδα ενός μαχαιριού στη φωτιά και μετά κόψτε το Πασχαλινό αυγό ακριβώς στο σημείο που ενώνονται τα δύο μισά. Η καυτή λεπίδα θα λιώσει τη σοκολάτα, έτσι ώστε να μην σπάσει. Γεμίστε το σοκολατένιο αυγό με τη γκανάζ και στη συνέχεια, διακοσμήστε με φράουλες και μπισκότα. Για να σταθεί στην πιατέλα, βάλτε μια κουταλιά λιωμένη κουβερτούρα και κολλήστε το αυγό και έτσι όταν θα σταθεροποιηθεί η σοκολάτα δεν θα κουνιέται. Σερβίρετε τα Πασχαλινά αυγά γεμιστά με σοκολάτα γκανάζ την Κυριακή του Πάσχα ως επιδόρπιο και θα εντυπωσιάσετε την οικογένειά σας.

Συμβουλή

Μπορείτε να γεμίσετε τα πασχαλινά αυγά σας με μους σοκολάτας, κρέμα με μπισκότα όρεο, με προφιτερόλ,με παγωτό, με σαβαγιάρ και κρέμα τιραμισού και οτιδήποτε άλλο σας αρέσει. 

 

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:19
Exit mobile version