ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:26
MENU CLOSE

Άρση περιοριστικών μέτρων: Εκτός οι συναυλίες - Αντιδρούν οι promoters

28.04.2020 18:10
 
Μπορεί το σχέδιο της κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού να περιλαμβάνει σχεδόν όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής και οικονομικής ζωής, ωστόσο, υπάρχει και ένας τομέας που εξαιρέθηκε εξαρχής.
 
Αυτός είναι ο τομέας των μουσικών συναυλιών και φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα κάθε καλοκαίρι και που, όπως ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης είπε, «κρίνεται απίθανο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές».
 
Όπως είναι φυσικό, η δήλωση αυτή επέτεινε την ανησυχία και απελπισία των promoters που βιώνουν πραγματικά καταστροφική χρονιά. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο loaded.gr η Κατερίνα Σταματάκη, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διοργανωτών Συναυλιών, «με μεγάλο προβληματισμό ακούσαμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για πλήρη καθήλωση του καλλιτεχνικού κόσμου. Αντιλαμβανόμαστε την προστασία της δημόσιας υγείας και σεβόμαστε τις αποφάσεις της κυβέρνησης και των αντίστοιχων υπουργείων. Αντιστοίχως περιμένουμε να σεβαστούν τον καλλιτεχνικό κόσμο στο θέαμα ακρόαμα και να αναλογιστούν την πλήρη οικονομική καθήλωση του κλάδου.