search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:45
MENU CLOSE

Επτά λόγοι που κάνουν το αλάτι Ιμαλαΐων καλύτερο από τα άλλα

29.04.2020 06:29
Επτά λόγοι που κάνουν το αλάτι Ιμαλαΐων καλύτερο από τα άλλα - Media

 

Υπάρχουν διάφορα πλεονεκτήματα από την κατανάλωση του συγκεκριμένου αλατιού, αρκεί να είναι Ιμαλαΐων και όχι… τύπου.

Το αλάτι Ιμαλαΐων είναι μια μορφή άλατος που στην ουσία εξορύσσεται από την αρχαία θάλασσα και έτσι είναι απαλλαγμένο από τις σύγχρονες περιβαλλοντικές τοξίνες.

Oπως αναφέρει το documento Eρχεται σε ποικίλες αποχρώσεις όπως ροζ, κόκκινο και λευκό, λόγω της πλούσιας σε ορυκτά και σίδηρο σύστασής του.

Προσοχή όμως. Μιλάμε για τους μεγάλους κρυστάλλους αλατιού. Όσο λιγότερο επεξεργασμένο, τόσο καλύτερα. Πάμε να δούμε τους λόγους.

1. Κράμπες και αρτηριακή πίεση

Το αλάτι Ιμαλαΐων περιέχει ιχνοστοιχεία που βρίσκονται στο ανθρώπινο σώμα. Μερικά από αυτά, τα ανόργανα άλατα περιλαμβάνουν χλωριούχο νάτριο, θειικό, μαγνήσιο, ασβέστιο και κάλιο. Αυτές οι ουσίες βοηθούν πολλές λειτουργίες στο σώμα, όπως η αύξηση της ενυδάτωσης, εξισορρόπησης ηλεκτρολύτες και ρΗ, εμποδίζοντας μυϊκές κράμπες, βελτιώνοντας την κυκλοφορία και πετυχαίνοντας τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

2. Περιέχει φυσικό ιώδιο

Το αλάτι Ιμαλαΐων περιέχει φυσικό ιώδιο. Στα περισσότερα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά τόσο ορισμένα μέταλλα, όσο και το ιώδιο προστίθενται τεχνητά. Πρέπει να λαμβάνουμε επαρκή ποσότητα ιωδίου για την πρόληψη ασθενειών ή καταστάσεων, όπως βρογχοκήλη, υποθυρεοειδισμός, καχεκτική σωματική και πνευματική ανάπτυξη.

3. Λαμβάνετε λιγότερο νάτριο

Συνιστάται η πρόσληψη αλατιού ενός μέσου ενήλικα να μην υπερβαίνει ένα κουταλάκι του γλυκού (2300mg) του άλατος ανά ημέρα. Όταν καταναλώνουν αλάτι Ιμαλαΐων, υπάρχει λιγότερη πρόσληψη νατρίου, κυρίως γιατί η πιο έντονη γεύση του και οι μεγάλοι κρύσταλλοι, μας «αναγκάζουν» να χρησιμοποιούμε λιγότερο.

4. Είναι ισχυρό αποτοξινωτικό

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους για αποτοξίνωση. Μία δημοφιλής λύση που μπορείτε και εσείς να κάνετε είναι η εξής: Μπορεί να χρησιμοποιήσετε το αλάτι Ιμαλαΐων ως detoxifier. Δηλαδή να γεμίσετε τη μπανιέρα με ζεστό νερό και να προσθέσετε το αλάτι μέσα. Καθίστε λίγα λεπτά και απολαύστε το μπάνιο σας. Το αλάτι θα βγάλει έξω τις τοξίνες, θα καθαρίσει το δέρμα του προσώπου σας σας και φυσικά ολόκληρο το σώμα σας. Προσέξτε τα μάτια σας. Δεν σας πειράζει, αλλά μην το παρακάνετε.

5. Αυξάνει την ενυδάτωση

Με το αλάτι Ιμαλαΐων φτιάχνεται το συμπυκνωμένο διάλυμα «sole», που δεν είναι τίποτε άλλο από φιλτραρισμένο νερό μέσα σε γυάλινο βαζάκι με πλαστικό καπάκι και αλάτι. Αφού μείνει για 24 ώρες, τότε προσθέτετε 1-2 κουταλάκια του γλυκού σε ένα ποτήρι νερό και το πίνετε. Η προσθήκη αλατιού στο νερό επιτρέπει στο σώμα σας να απορροφήσει αποτελεσματικά και να αφομοιώσει το νερό που πίνετε και βοηθά επίσης να ρυθμίζει τη συνολική περιεκτικότητα σε νερό του σώματος.

6. Δεν έχει υποστεί μεγάλη επεξεργασία

Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι το αλάτι των Ιμαλαΐων είναι πιο φυσικό από το επιτραπέζιο αλάτι το οποίο έχει υποστεί μεγαλύτερη επεξεργασία και συνήθως δεν περιέχει πρόσθετα.

7. Μειώνει την κατακράτηση υγρών

Το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένα προϊόν που μειώνει την κατακράτηση καθώς η απορρόφηση των ιχνοστοιχείων που περιέχει διεγείρουν λειτουργίες οι οποίες ελέγχουν τα επίπεδα υγρών στους ιστούς.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:44