search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:46
MENU CLOSE

Συνεχίζει τις μεγάλες γκάφες το γερμανικό υπουργείο Υγείας – Τώρα η αφίσα προσβάλλει και Έλληνες και… Γερμανούς (Photo)

29.04.2020 12:19
Συνεχίζει τις μεγάλες γκάφες το γερμανικό υπουργείο Υγείας - Τώρα η αφίσα προσβάλλει και Έλληνες και... Γερμανούς (Photo) - Media

 

Τον τίτλο του γκαφατζή της χρονιάς διεκδικεί επάξια το γερμανικό υπουργείο Υγείας, το οποίο κατάφερε με δύο αφίσες που δημιούργησε για την πανδημία του κορωνοϊού να εξαγριώσει, όχι μόνο τους Έλληνες αλλά και τους Γερμανούς.

Στην Ελλάδα γνωρίζουμε για την επίμαχη αφίσα που παρουσίαζε τη χώρα μας ως… παιδάκι της Τουρκίας, αφίσα που προκάλεσε την ενόχληση της Αθήνας που διαβίβασε αρμοδίως τη δυσαρέσκειά της. Στην Ελλάδα έγινε γνωστή η συγγνώμη του υπουργείου Υγείας της Γερμανίας μόνο για τη μία αφίσα η οποία αποσύρθηκε άρον άρον.
 
Ωστόσο, οι γκάφες συνεχίστηκαν, καθώς σε δεύτερη αφίσα, όχι μόνο η Ελλάδα παρουσιαζόταν ως παιδί της Τουρκίας, αλλά και η Γερμανία ως… σκυλάκι της Ελλάδας. Η εικόνα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από πολλούς Γερμανούς και το υπουργείο Υγείας της χώρας απέσυρε και τις δύο αφίσες και ζήτησε συγγνώμη και τις δύο.
Για την ιστορία, το επίμαχο ενημερωτικό υλικό ήταν μία πρωτοβουλία του γερμανικού υπουργείου Υγείας και του Εθνο-ιατρικού Κέντρου, η οποία παρείχε πληροφόρηση για τον κορονοϊό στους πολίτες της Γερμανίας σε 16 γλώσσες (αραβικά, βοσνιακά-κροατικά-σερβικά, κινεζικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ελληνικά, ιταλικά, κουρδικά, παστούν, περσικά, πολωνικά, ρουμανικά, ρωσικά, ισπανικά και τουρκικά).
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:46