search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:17
MENU CLOSE

Χρήστος Νικολόπουλος: Γιατί δεν τραγούδησε ο Μητροπάνος το «Υπάρχω» (Video)

04.05.2020 15:30
Χρήστος Νικολόπουλος: Γιατί δεν τραγούδησε ο Μητροπάνος το «Υπάρχω» (Video) - Media
 
Ο Χρήστος Νικολόπουλος είναι ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της λαϊκής μουσικής και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού. Έχει γράψει χιλιάδες τραγούδια και έχει συνεργαστεί με όλους τους μεγάλους καλλιτέχνες.
 
Απόψε στις 23:45, ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχεται στο «Ενώπιος Ενωπίω» τον Χρήστο Νικολόπουλο, σε μία μοναδική εξομολόγηση. Η λαμπρή πορεία του καταξιωμένου συνθέτη μέσα από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου. Τα τραγούδια του που ερμήνευσαν οι πιο σπουδαίες φωνές και η ιστορία της ζωής του.
 
Μερικά από τα πλέον γνωστά του τραγούδια είναι τα: «Νυχτερίδες και αράχνες» (1968), «Απόψε σ’ έχω στην αγκαλιά μου» (1968), «Αγριολούλουδο» (1972), «Νύχτα στάσου» (1975), «Υπάρχω» (1975), «Στο σταυροδρόμι» (1977), «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει», «Παίξε Χρήστο επειγόντως», «Οι νταλίκες», «Όλοι δικοί μας ήμαστε», «Ο Σαλονικιός», «Αγάπη όλο ζήλια», «Το βραδάκι», «Συλλαβιστά – ­Ψιθυριστά», «Μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς», «Η νύχτα θέλει έρωτα», «Όλες του κόσμου οι Κυριακές» κ.α.
 
Το τραγούδι “Υπάρχω” δεν προοριζόταν αρχικά για τον Καζαντζίδη, όπως αποκάλυψε ο συνθέτης. Αρχικά ήθελε να το πει ο Δημήτρης Μητροπάνος, αλλά τελικά η… ζωή είχε άλλα σχέδια.
 
«Ο Καζαντζίδης είχε να τραγουδήσει πολλά χρόνια και το 1975 μου λέει: “Μικρέ, ο κόσμος έχει προβλήματα, πρέπει να κάνουμε κάτι”. Πήγαμε στον Πυθαγόρα και σε χρόνο μηδέν ετοιμάσαμε κάποια τραγούδια. Το “Υπάρχω” στην αρχή το πήγα στον Μητροπάνο, αλλά η εταιρεία του δεν μου απάντησε ποτέ.
 
Από την άλλη, όταν το άκουσε ο Στέλιος θεώρησε το τραγούδι ευρωπαϊκό και με ρώτησε: “Πιτσιρίκο, τι μου έφερες να τραγουδήσω, slow rock;”. Εγώ του απάντησα; “Στέλιο, οι εποχές αλλάζουν και θέλουν καινούργια πράγματα, με διαφορετικά χρώματα”. Μόνο όταν άκουσε τους στίχους μού είπε ότι ήταν ωραίο» είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στη Lifo ο συνθέτης.
 

Πηγή: enikos.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:16