ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:51
MENU CLOSE

Ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές στα δύο εμπορικά κέντρα στα Σπάτα

28.05.2020 18:01

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τροπολογία, επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εν λόγω καταστημάτων τις Κυριακές κατά την περίοδο από το Μάιο έως και τον Οκτώβριο στην περιοχή που βρίσκεται στο Επιχειρηματικό Πάρκο Γιαλού-Αγιος Δημήτριος-Πύργος στο δήμο Σπάτων.

Στην αιτιολογική έκθεση του συγκεκριμένου άρθρου μάλιστα σημειώνεται ότι «η Πολιτεία οφείλει να βελτιστοποιήσει τις δυνατότητες μεγεθυνσης της τουριστικής δαπάνης και να μεριμνήσει ώστε να πραγματωθούν οι προοπτικές ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας εντοπίζοντας τις δυνατότητες δημιουργίας τουριστικού εισοδήματος». Για την επιλογή των περιοχών αναφέρονται τρία συνδυαστικά χαρακτηριστικά:

-Τοπική εγγύτητα προς τις κύριες πύλες εισόδου της επικράτειας, όπως αεροδρόμια και λιμάνια.

-Τουριστικό ενδιαφέρον, όπως αυτό τεκμηριώνεται από την ύπαρξη τουριστικών καταλυματων και υποδομών, πολιτιστικών μνημείων και άλλων σημείων ενδιαφέροντος.

-Ύπαρξης εντός αυτών ή σε εγγύτητα με αυτές τοπικών αγορών με αυξημένη λιανεμπορική δραστηριότητα.

Αναφορικά με τη συγκεκριμένη περιοχή των Σπάτων, τονίζεται ότι «συγκεντρώνει τα ανωτέρω χαρακτηριστικά καθώς παρουσιάζει έντονη τουριστική κίνηση και η οικονομικοκοινωνική ζωή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον κλάδο του τουρισμού κατά τη χρονική περίοδο Μαίου – Οκτωβρίου».

Την περίοδο αυτή, όπως επισημαίνεται, παρατηρείται η υψηλότερη τουριστική κίνηση σε όρους αεροπορικών αφίξεων από το εξωτερικό.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:50
Exit mobile version