search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 08:24
MENU CLOSE

Χατζηδάκης: Αυτά είναι τα κίνητρα για αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων

03.06.2020 14:33
ΥΠΕΝ: Τα βήματα για την αίτηση επιδότησης αγοράς ηλεκτρικού οχήματος - Media

 

Τα τρία κίνητρα για την αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων ανακοίνωσε σε πρωινή εκπομπή του OPEN ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Το πρώτο κίνητρο που θα δοθεί για την αγορά ηλεκτροκίνητου μέσου, όπως ανέφερε θα είναι το οικολογικό μπόνους, η εγκατάσταση φορτιστών για την φόρτιση των οχημάτων.

Επιπλέον, θα δρομολογηθει στην Ελλάδα η δημιουργία μονάδων παραγωγής φορτιστών και μπαταριών.

Έπειτα, το δεύτερο κίνητρο αφορά το μπόνους για τον αγοραστή ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Το συγκεκριμένο μπόνους σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη θα είναι σταθερό και θα κάνει την τιμή πιο προσιτή.

Παράλληλα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης πως μεγαλύτερο ποσοστιαία θα είναι το ποσό για την απόκτηση ηλεκτροκίνητου σκούτερ.

Έτσι, στο ίδιος σκεπτικό θα είναι ακόμα μεγαλύτερο το ποσό για όσους θέλουν να αγοράσουν ηλεκτρικό ποδήλατο.

Ακόμη, το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προβλέπει επιδότηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ύψους 5.000 ευρώ, αλλά και φορολογικά και διοικητικά κίνητρα.

Παράλληλα, το νομοσχέδιο προβλέπει πέραν της επιδότησης και φορολογικά κίνητρα για εταιρείες που θα συμπληρώσουν τον στόλο των οχημάτων τους με ηλεκτρικά οχήματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 08:17