ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 08:12
MENU CLOSE

Κρεμμυδοτηγανίτες με προζύμι και ξεχάστε τα onion rings!

05.06.2020 10:39

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο

1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

¼ κουταλιάς του γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)

½ κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλιά του γλυκού μπεικιν πάουντερ

2 ½ κούπες κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

Λαρδί, λάδι καρύδας ή άλλο μαγειρικό λίπος για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάλτε το προζύμι, τη ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν, αν το χρησιμοποιήσετε, και ανακατέψτε με ένα σύρμα. Προσθέστε τη μαγειρική σόδα και το μπέικιν και ανακατέψτε καλά.

Διπλώστε στο κουρκούτι τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και ομογενοποιήστε μέχρι να καλυφθούν καλά από το μίγμα. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το έλαιο ή το λίπος που επιθυμείτε για το τηγάνισμα. Θα χρειαστείτε περίπου 1,5 εκατοστό λάδι στο τηγάνι. Βάλτε κουταλιές από το μίγμα μέχρι να γεμίσει το σκεύος, πατώντας τες με την πίσω μεριά του κουταλιού για να έχετε μια ίσια τηγανίτα.

Τηγανίστε μέχρι να πάρουν ένα χρυσό καστανό χρώμα και να τραγανίσουν, περίπου 4-7 λεπτά. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε και την άλλη πλευρά. Αφαιρέστε τις με σπάτουλα, προσθέστε λίπος στο τηγάνι και συνεχίστε με τις υπόλοιπες.

Σερβίρετε ζεστές τις τηγανίτες με λίγο επιπλέον αλατάκι για γεύση.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 08:11
Exit mobile version