ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 14:58
MENU CLOSE

«Καμπανάκι» από EKAB-ΠΟΕΔΗΝ: Δέκα C-130 καθηλωμένα, δραματική η κατάσταση στα νησιά

11.06.2020 15:58
 
Δέκα από τα  δώδεκα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας είναι καθηλωμένα στο έδαφος, εξομολογήθηκε ο υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης, στους συνδικαλιστές του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του tvxs, η συνάντηση έγινε την Τετάρτη και ο κ.Κοντοζαμάνης προσπάθησε με αυτή τη -σχεδόν απίστευτη- δήλωση να δικαιολογήσει την σχεδιαζόμενη είσοδο των ιδιωτών στις αεροδιακομιδές.
 
Στο μεταξύ, δραματική είναι η υποστελέχωση και τα πολλαπλά προβλήματα εξοπλισμού στις υγειονομικές μονάδες των νησιών, σύμφωνα με μία συστηματική έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων): ΜΕΘ και μηχανήματα που δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού, ελλείψεις σε οδηγούς οχημάτων και διασώστες του ΕΚΑΒ, προσωπικό που «εκτελεί και αλλότρια καθήκοντα».
 
Η έρευνα, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος( ΚΙΝΑΛ) και ο γενικός γραμματέας Χρήστος Παπαναστάσης(ΝΔ) έχει ως εξής:
 
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΝΗΣΙΩΝ
 
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Κ.Υ. ΙΟΝΙΟΥ:
  • ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Μεγάλο πρόβλημα λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Πολλά κενά στις περισσότερες ιατρικές ειδικότητες. Υπάρχουν μόνο 3 παθολόγοι. Αναμένεται παραίτηση του ενός καθώς και ενός Αναισθησιολόγου με αποτέλεσμα δυσλειτουργία στα χειρουργεία. Οι ελλείψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό καλύπτονται από επικουρικό προσωπικό. Άμεση είναι η αναγκαία πρόσληψη παραϊατρικού προσωπικού καθώς και αιματολόγου για την εύρυθμη λειτουργία της αιμοδοσίας. Η ΜΕΘ παραμένει κλειστή.
  • ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Το Νοσοκομείο λειτουργεί επί το πλείστον με επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Τώρα ξεκίνησε να λειτουργεί και ο μαστογράφος. Λειτουργεί και η κλινική κορωνοϊού. Υπάρχει έλλειψη στη χειρουργική ειδικότητα και στην καρδιολογική που είναι διαχρονική. Η ΜΕΘ λειτουργεί με 3 κρεβάτια.
  • ΛΕΥΚΑΔΑ: Έχουν γίνει προσλήψεις συμβασιούχων επικουρικών στο Νοσηλευτικό προσωπικό και Παραϊατρικό. Υπάρχει πρόβλημα λόγω έλλειψης γιατρών, παθολόγων, πνευμονολόγων, οδοντιάτρων και οφθαλμίατρων. Τρεις Παθολόγοι γιατροί καλύπτουν όλα τα περιστατικά. Υπάρχει πρόβλημα στο ακτινολογικό γιατί δεν υπάρχουν ειδικότητες για τον χειρισμό μηχανημάτων.
  • ΚΕΡΚΥΡΑ: Υπάρχουν 18 άτομα Επικουρικό προσωπικό με συμβάσεις που ήρθαν στην περίοδο του covid-19 αλλά υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε γιατρούς σε όλες ειδικότητες ειδικά Παθολόγων. Οι Παθολόγοι είναι μόνο 4, οι Καρδιολόγοι 4 από τους οποίος ο ένας είναι Επικουρικός. Οι Διευθυντές σε πολλές ειδικότητες έχουν συνταξιοδοτηθεί και δεν έχουν αντικατασταθεί. Νευρολόγος υπάρχει ένας και είναι επικουρικός. Στο ακτινολογικό επίσης υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού.
  • Κ.Υ. ΙΘΑΚΗΣ: Μεγάλη έλλειψη προσωπικού, κυρίως νοσηλευτικού (υπηρετούν 3). Έλλειψη ιατρικών ειδικοτήτων. Υπάρχει μικροβιολογικό εργαστήριο αλλά χωρίς παρασκευαστές.
  • Κ.Υ. ΠΑΞΩΝ: Λειτουργεί έως τις 10 το βράδυ. Ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό με μία μόνο χειρίστρια ακτινολογικού, χωρίς μικροβιολογικό εργαστήριο λόγο ελλείψεως προσωπικού.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Κ.Υ. ΑΙΓΑΙΟΥ:

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 14:53
Exit mobile version