ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 07:51
MENU CLOSE

Διευκρινίσεις ΥΠΟΙΚ για την εξόφληση φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ

12.06.2020 15:51

 

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε, σήμερα στη Βουλή, σημαντικές διευκολύνσεις που αφορούν στην εξόφληση σε 12 (άτοκες) ή 24 δόσεις, με χαμηλό επιτόκιο, των φορολογικών οφειλών που τελούν υπό αναστολή, αλλά και στην εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων σε 8 μηνιαίες δόσεις και του ΕΝΦΙΑ σε 6 δόσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις διευκολύνσεις αυτές αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η κυβέρνηση έχει πλήρη συναίσθηση της δύσκολης πραγματικότητας που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλοι οι φορολογούμενοι.

Η επιλογή και η προτεραιότητα του πρωθυπουργού, όπως αποτυπώθηκε στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή, είναι η διευκόλυνση των πολιτών στην εξόφληση των υποχρεώσεών τους απέναντι στο κράτος.

Το υπουργείο Οικονομικών θα υλοποιήσει μέτρα, όπως:

  • Θέσπιση 12 άτοκων δόσεων ή 24 δόσεων με χαμηλό επιτόκιο για όλες τις φορολογικές οφειλές, φυσικών και νομικών προσώπων, από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο, οι οποίες τελούν σε αναστολή.
  • Εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε 6 μηνιαίες δόσεις αντί για 5 μηνιαίες, που ίσχυε μέχρι σήμερα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.
  • Εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων σε 8 μηνιαίες δόσεις αντί για 3 διμηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.
  • Εξόφληση του φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις σε 8 μηνιαίες δόσεις αντί για 6 μηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.
  • Παράλληλα, θέλοντας να δώσουμε κίνητρα για την εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, θεσπίζουμε έκπτωση 2%. Να σημειωθεί πως η έκπτωση ίδιου ύψους καταργήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση το έτος 2015.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει ρεαλιστικά και ορθολογικά μέτρα διευκόλυνσης και ανακούφισης των πολιτών».

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 07:46
Exit mobile version