search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:04
MENU CLOSE

«Τη χτύπησα αλλά δεν το μετανιώνω», δηλώνει ο πρώην άνδρας της JK Rowling – Σάλος με πρωτοσέλιδο της Sun

13.06.2020 12:18
«Τη χτύπησα αλλά δεν το μετανιώνω», δηλώνει ο πρώην άνδρας της JK Rowling - Σάλος με πρωτοσέλιδο της Sun - Media

 

Περισσότερες από 500 καταγγελίες από φορείς, σωματεία και πολίτες προκάλεσε εξώφυλλο της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας «The Sun», η οποία φιλοξενεί συνέντευξή του πρώην άνδρα της JK Rowling να λέει πως την χτύπησε αλλά «δεν το μετανιώνει». 

«Έδωσαν πραγματικά ένα μεγάφωνο σε έναν άνδρα που θέλει να προκαλέσει φόβο και ταπείνωση σε μία γυναίκα την οποία κακοποίησε», σχολιάσε υπεύθυνος οργάνωσης

H συνέντευξή του Χόρχε Αράντες ακολούθησε την αποκάλυψη από τη συγγραφέα ότι είχε πέσει θύμα κακοποίησης στη διάρκεια του πρώτου γάμου της.

Τις εμπειρίες της, τις μοιράστηκε μέσω ενός προσωπικού κειμένου με το οποίο θέλησε να υπερασπιστεί αμφιλεγόμενες δηλώσεις της για τους τραβεστί.

«Το πρωτοσέλιδο της Sun είναι ανεύθυνο και απογοητευτικό. Και μάλιστα το δημοσιεύουν μέσα στην καραντίνα όταν οι κλήσεις γυναικών που ζητούν βοήθεια από εμάς έχουν αυξηθεί κατά 66%. Αυτό που έκαναν, είναι να δώσουν δημοσιότητα σε έναν θύτη ενδοοικογενειακής βίας για να δικαιολογήσει τις πράξεις του», δήλωσε η Τζέιν Κίπερ, μέλος της μεγαλύτερης οργάνωσης κατά της κακοποίησης των γυναικών (Refuge) στη Βρετανία.

«Δεν είναι ποτέ αποδεκτό να χτυπά κάποιος μία γυναίκα. Το πρώτο ‘χαστούκι’ μπορεί να οδηγήσει σε έναν κυκεώνα βίας. Δύο γυναίκες την εβδομάδα χάνουν τη ζωή τους σε Βρετανία και Ουαλία, από έναν νυν ή πρώην σύντροφό τους», επισήμανε.

Από την πλευρά της η εφημερίδα δήλωσε πως «αηδίασε» από τις δηλώσεις του Αράντες, αλλά δημοσίευσε τη συνέντευξή του στο πρωτοσέλιδο με σκοπό να τον «εκθέσει».

«Αισθανθήκαμε αηδία με τις δηλώσεις του πρώην συζύγου της JK Rowling και τον χαρακτηρίσαμε ‘άρρωστο’ και ‘αμετανόητο’ στο ρεπορτάζ μας. Δεν ήταν πρόθεσή μας να ωραιοποιήσουμε την ενδοοικογενειακή βία, η πρόθεσή μας ήταν να εκθέσουμε τους δράστες και την παντελή έλλειψη μεταμέλειας. Εμείς πάντα είμαστε στο πλευρό των θυμάτων», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εφημερίδα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:04