search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 08:55
MENU CLOSE

Κι όμως, γίνεται: Εταρεία εγκατέστησε νέα έκδοση του Android σε συσκευή του 2015 (Photos)

17.06.2020 18:04
Κι όμως, γίνεται: Εταρεία εγκατέστησε νέα έκδοση του Android σε συσκευή του 2015 (Photos) - Media
 
Για όσους δεν το γνωρίζουν, ας αρχίσουμε με έναν κανόνα: η Google εγγυάται για τα τηλέφωνά της δύο χρόνια μεγάλες αναβαθμίσεις στο λειτουργικό σύστημα Android και τρία χρόνια αναβαθμίσεις ασφαλείας. Ωστόσο, τον κανόνα αυτό δεν φαίνονται να ακολουθούν οι εταιρείς που κατασκευάζουν κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό Android.
 
Αν και τα τελευταία χρόνια η κατάσταση έχει βελτιωθεί, δεν είναι μακριά ο καιρός που η Google παρουσίαζε νέα έκδοση του Android και τα περισσότερα τηλέφωνα στον κόσμο ήταν μία ή και δύο εκδόσεις πίσω. Οι λόγοι γι’ αυτό το φαινόμενο είναι πολλοί, ωστόσο έδιναν πάτημα στους ανταγωνιστές της Google να την κατηγορούν για πλημμελή ασφάλεια.
 
Γι’ αυτό και το γεγονός ότι μια μικρή εταιρεία, η Fairphone πρόσφατα αναβάθμισε το λειτουργικό της συσκευής που είχε παρουσιάσει το 2015 σε Android 9 μοιάζει ιδιαίτερα σημαντικό και «εκθέτει» τις εταιρείες που εγκατέλειπαν τηλέφωνα ενός και δύο χρόνων με το αιτιολογικό ότι το hardware δεν μπορεί να ανταποκριθεί.
Συγκεκριμένα, το Fairphone 2, το λειτουργικό του οποίου αναβαθμίστηκε σε Android 9 Pie, όντας συσκευή του 2015, έχει τσιπάκι τον Snapdragon 801, για τον οποίο η κατασκευάστρια εταιρεία Qualcomm δεν έφτιαξε ποτέ εκδοχή του Android από το 7.1 και μετά.
 
Αυτό σημαίνει ότι η Fairphone η ίδια αναγκάστηκε να «πειράξει» το ίδιο το λειτουργικό, προκειμένου να το αναβαθμίσει σε Android 9 και ταυτόχρονα να είναι συμβατό με το τσιπ της συσκευής. Με λίγα λόγια, έκανε κάτι που, επί του πράκτέου… δεν γίνεται.
 
Ωστόσο, η «ταλαιπωρία» της Fairphone μοιάζει να ταιριάζει με τη λογική της, καθώς κατασκευάζει τηλέφωνα που προστατεύουν το περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ότι είναι εύκολα επιδιορθώσιμα και παραμένουν «φρέσκα» από άποψη software για πολλά χρόνια.
 
Η εταιρεία, βέβαια, είναι μικρή, ωστόσο, η λογική της να φτιάχνει τηλέφωνα με μεγάλη διάρκεια ζωής και πρακτικότητα την κάνει μια ενδιαφέρουσα περίπτωση στη βιομηχανία της κινητής τηλέφωνίας.
 
Πληροφορίες: Android Authority
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 08:54