ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:45
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Νέα κόντρα Τραμπ - Φάουτσι

10.07.2020 17:27

 

«Ως χώρα, αν συγκριθούμε με τις άλλες χώρες, δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα πάμε καλά. Απλώς, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο», σχολίασε ο Άνθονι Φάουτσι, ο κορυφαίος επιδημιολόγος της αμερικανικής κυβέρνησης, μιλώντας στον ιστότοπο FiveThirtyEight. Την περασμένη εβδομάδα, όταν καταγράφονταν 40.000 κρούσματα ημερησίως, ο ίδιος προειδοποιούσε ότι μπορεί να αυξηθούν στα 100.000. Την Πέμπτη αναφέρθηκαν 65.000 κρούσματα.

«Ο Δρ. Φάουτσι είναι συμπαθητικός άνθρωπος αλλά έχει κάνει πολλά λάθη», απάντησε ο Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι στην αρχή της πανδημίας είχε διαφωνήσει με το κλείσιμο των συνόρων με την Κίνα. Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, όντως ο Φάουτσι αρχικά δεν επιθυμούσε να σταματήσει η αεροπορική σύνδεση των δύο χωρών, αλλά κατόπιν άλλαξε γνώμη και σύστησε στον πρόεδρο να λάβει αυτό το μέτρο.

Αναβλήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση στο Νιου Χαμσάιρ

Η προεκλογική συγκέντρωση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που επρόκειτο να γίνει αύριο στο Νιου Χαμσάιρ αναβλήθηκε «για μία ή δύο εβδομάδες» λόγω μιας τροπικής καταιγίδας που σχηματίζεται στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι.

Η συγκέντρωση αυτή ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην πόλη Πόρτσμουθ.

Η τροπική καταιγίδα Φέι αναμένεται να σαρώσει τις πυκνοκατοικημένες βορειοανατολικές Πολιτείες από σήμερα, με μέτριες έως ισχυρές βροχές. 

 

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:45
Exit mobile version