ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:55
MENU CLOSE

Φραουλένια κεκάκια

17.07.2020 10:20

 

1 ¾ κούπας αλεύρι γ.ο.χ.

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

½ κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ

Μια τσιμπιά αλάτι

2/3 κούπας καλής ποιότητας βούτυρο

1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 αυγά

2/3 κούπας φρέσκο γάλα πλήρες

½ κούπα γιαούρτι με γεύση και κομματάκια φράουλας

Για τη βουτυρόκρεμα

¾ κούπας βούτυρο

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

3 ½ κούπες ζάχαρη άχνη

¼ κούπας φρέσκιες φράουλες λιωμένες με το πιρούνι

Φρέσκιες φράουλες κομμένες σε φέτες για τη διακόσμηση

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170ο C. Σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέϊκιν και το αλάτι και αφήστε στην άκρη.

Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα σε μεσαία ταχύτητα για 1-2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει λίγο. Προσθέστε τα αυγά στη χαμηλή ταχύτητα ένα – ένα μέχρι να ενσωματωθούν. Ανά τακτά διαστήματα καθαρίστε με μια σπάτουλα τα τοιχώματα του μπολ. Προσθέστε τα στεγνά υλικά. Βάλτε το γάλα και το γιαούρτι και μόλις ομογενοποιηθούν, σταματήστε το χτύπημα για να μην κόψει το μίγμα.

Με ένα σκουπ παγωτού γεμίστε τις χάρτινες θήκες μάφιν που έχετε τοποθετήσει στις φόρμες , μέχρι τα 2/3. Ψήστε για 20-25 λεπτά ή κάνετε το τεστ της οδοντογλυφίδας.

Για τη βουτυρόκρεμα, αφρατέψτε στο μίξερ το βούτυρο και το εκχύλισμα και βάλτε τη ζάχαρη, όχι μεμιάς αλλά σιγά-σιγά στη χαμηλή ταχύτητα. Τελευταίες βάλτε τις φράουλες στη μεσαία ταχύτητα. Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ή με το κουτάλι, γαρνίρετε τα κεκάκια, διακοσμήστε με φρέσκιες φράουλες και απολαύστε.

 

Σημείωση

Η κούπα που χρησιμοποιήθηκε στη συνταγή είναι το κλασικό λευκό πλαστικό ποτηράκι μιας χρήσης 250ml.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:54
Exit mobile version