ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:29
MENU CLOSE

Κεκάκια με μύρτιλα και γλάσο λεμονιού

21.08.2020 08:41

Υλικά

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι γιαούρτι

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο ελαφρύ

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλάκια του γλυκού μπέϊκιν

2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα από ένα λεμόνι

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι

1 ½ φλιτζάνι φρέσκα μύρτιλα, πλυμένα και στεγνωμένα καλά

Γλάσο λεμονιού

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

1 ½ κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμόνι

½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμόνι

Εκτέλεση

Βάλτε χαρτάκια σε 12 θήκες για μάφιν και προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα για 5 λεπτά. Προσθέστε το γιαούρτι, το λάδι, τη βανίλια και το αλάτι.

Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέστε το αλεύρι με το μπέϊκιν, αφού τα έχετε ανακατέψει καλά, σιγά – σιγά τμηματικά. Μην το παραχτυπήσετε γιατί θα σφίξει. Προσθέστε το χυμό λεμόνι και το ξύσμα και με τη σπάτουλα, διπλώστε στο μίγμα τα μύρτιλα. Γεμίστε τις θήκες μάφιν και ψήστε στους 200ο C για 20-22 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε να βγαίνει καθαρή. Αφήστε να κρυώσουν και ετοιμάστε το γλάσο.

Αναμείξτε σε ένα μικρό μπολ, όλα τα υλικά για το γλάσο και περιχύστε τα μάφιν. Για να αραιώσετε το γλάσο χρησιμοποιήστε χυμό λεμόνι και για να το πυκνώσετε, βάλτε ζάχαρη άχνη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:13
Exit mobile version